Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kuu­sa­mos­sa on tu­keu­dut­tu liikaa lan­gat­to­maan rat­kai­suun, joka ei tyydytä nyt eikä tu­le­vai­suu­des­sa

Viitaten Ilkka Tammen tuoreimpaan ja hänen aikaisempiin kirjoituksiinsa haluan tuoda esiin muutamia laajakaistaan liittyviä asioita.

Nykyisin tietokoneita käyttää jo suurin osa kansaa. Vanhemmat kansalaiset osittain ja syrjäseutujen järvikylien asukkaat eivät ole vielä kovinkaan omaksuneet tietotekniikan käyttöä.

Pankit ovat olleet edelläkulkijoita maksuliikenteen muuttamisessa sähköiseksi ja rahattomaan yhteiskuntaan muuttamisessa. Vauhti on ollut lujaa.

1980-luvulla alkoi tiedonsiirto 64 kt tietokoneilla, mutta heti huomattiin, että kuparisen puhelinjohdon 2 Mbit/s välitysteho ei riittänyt paisuvaan tiedonsiirtoon. Silloin jo jouduttiin vähitellen siirtymään kaupungeissa 100 Mbit/s valokuidun käyttöön.

Sen rakentaminen valmiiseen kaupunkirakenteeseen oli kallista, koska valokuitu piti asentaa vähintään 60 cm:n syvyyteen ja asennusoja rikkoi maanpinnan rakenteet, kuten katukivetykset, asfalttipinnat jne.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.