TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Olin huo­lis­sa­ni, kun kaksi lastani aloit­ti­vat syk­syl­lä var­hais­kas­va­tuk­sen Tai­val­kos­kel­la – kuntaan tar­vi­taan asian­mu­kai­nen päi­vä­ko­ti

Kiitos ajankohtaisesta ja tärkeästä lehtijutusta koskien Taivalkosken varhaiskasvatuksen tiloja ja järjestelyä (KS 13.1.2023). Lapseni aloittivat syyskuussa Nassikka-ryhmässä. Olin etukäteen kuullut puutteellisista resursseista Taivalkosken varhaiskasvatuksen liittyen, joten töihin lähtö ja lasten hoitoon laittaminen mietitytti kovasti.

Opetushallituksen varhaiskasvatuksen suunnitelman mukaan toimitilojen ja toimintavälineiden on oltava asianmukaisia, ikätasoisia ja niissä on huomioitava esteettömyys. Lisäksi tilojen tulee olla sisäilmaltaan terveellisiä, viihtyisiä ja siistejä.

Piha-alueen puolestaan tulisi tarjota mahdollisuuksia monipuoliseen liikkumiseen, leikkimiseen ja tutkimiseen. Myös Taivalkosken kunnan varhaiskasvatussuunnitelmassa varhaiskasvatuksen yhtenä tavoitteena on kehittävä, oppimista edistävä, terveellinen ja turvallinen ympäristö.

Mielestäni vanhat ammattikoulun tilat eivät vastaa näihin tavoitteisiin eivätkä ne ole asianmukaisia tiloja varhaiskasvatuksen toteuttamiseen.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.