Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mat­kai­lu­teil­le tukea ke­sä­kun­nos­sa­pi­toon: "Mää­rä­ra­ha ei riit­täi­si al­kuun­kaan, jos ru­vet­tai­siin tal­vi­kun­nos­sa­pi­dos­sa aut­ta­maan"

Yksityisomisteisille matkailuteille voi saada tukea kesäkunnossapitoon. Jatkossa yksityisteiden sorastusavustus muuttuu laajemmaksi ja avustuksen voi käyttää esimerkiksi tienvarsien niittämiseen.

Kuusamon kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan yksityisteiden avustusehtojen luonnokset. Jos esitys menee läpi kaupunginvaltuustossa, Kuusamossa sijaitsevat yksityisomisteiset matkailutiet voivat hakea kaupungilta avustusta tammikuusta 2021 alkaen.

– Kun muutoksia edellisen kerran tehtiin, ne taisivat mennä peräti yksimielisesti läpi. Uskon, että nämäkin menevät ihan reilusti läpi, yhdyskuntatekniikan lautakunnan puheenjohtaja Juha Säkkinen sanoo.

Matkailutiellä tarkoitetaan tässä yhteydessä yksityistietä, jolla on merkittävää matkailun tai suurien tapahtumien – muiden kuin tieosakkaiden – aiheuttamaa liikennettä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.