Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Metsien in­ven­toin­nit alkavat Kuu­sa­mon ja Sallan alueil­la – uutta tietoa met­sän­omis­ta­jil­le ja toi­mi­joil­le

Metsäkeskus aloittaa uuden metsien inventointihankkeen Kuusamon ja Sallan alueilla. Hankkeen metsätalousmaan kokonaisala on 178 000 hehtaaria. Tänä vuonna alkavan inventoinnin metsävaratiedot valmistuvat vuoden 2023 aikana, jonka jälkeen metsävaratiedot on saatavilla Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelussa, Suomen metsäkeskus tiedottaa.

– Vuonna 2020 alkanut metsävaratietojen inventointikierros toteutetaan kymmenkertaisella laserin pistetiheydellä aikaisempaan verrattuna. Kahdelta vuodelta kertyneiden kokemusten perusteella voidaan todeta, että tuotettujen metsävaratietojen tarkkuus on parantunut aikaisempaan verrattuna, metsätietopäällikkö Anssi Juujärvi Suomen Metsäkeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Yksityismaiden osuus hankkeessa on 93 prosenttia. Metsävaratietojen valmistumisesta ilmoitetaan metsänomistajille henkilökohtaisesti. Uusista tiedoista näkyy metsikkökuvioittain muun muassa puuston tilavuus ja pituus sekä ehdotetut hakkuu- ja metsänhoitotoimenpiteet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi