Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Miksi Kuu­sa­mos­sa om­mel­laan hoi­to­työs­sä käy­tet­tä­viä kas­vo­mas­ke­ja van­hois­ta la­ka­na­kan­kais­ta? Näin vas­taa­vat hy­gie­nia­hoi­ta­ja ja tu­los­alue­joh­ta­ja

Kuusamon perusturvassa ommellaan kasvomaskeja vanhoista, käytössä olleista lakanakankaista. Hoitajat käyttävät maskeja esimerkiksi kotihoidossa ja asumispalveluissa

Kuusamon perusturvassa ommellaan kasvomaskeja vanhoista, käytössä olleista lakanakankaista. Hoitajat käyttävät maskeja esimerkiksi kotihoidossa ja asumispalveluissa.

Ikäihmisten palvelujen tulosaluejohtaja Satu Kangas, miksi Kuusamossa ommellaan kasvomaskeja käytössä olleista lakanakankaista?

– On todettu, että lakanakangas on hyvä siihen. Tähän löytyy esimerkiksi YouTubesta monien sairaaloiden tekemiä video-ohjeita. Meilläkin on osa työntekijöistä keskustellut siitä, että voiko vanhaa lakanakangasta käyttää tällaiseen, mutta nehän on moneen kertaan pesty. Eli ei siitä tule mitään ainakaan sen lakanakankaan aikaisemman käytön vuoksi. Tämähän on kierrätystä parhaimmillaan. Meillä on noin 2000 kangasmaskia, joista puolet on tehty lakanakankaista kierrättämällä ja puolet kangaskaupan hankkimasta suojainkankaasta. Ekologisesti ajateltuna kertakäyttöisten suojien käyttö ei ole mitenkään ympäristöystävällistä.