Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

”Mi­nä­hän en ******* mistään uu­ti­sis­ta maksa,” kuuluu vuosien ta­kai­nen asia­kas­pa­lau­te: Minä vastaan sinulle nyt, että sitten jäät ainakin pai­kal­li­seen uu­tis­pi­men­toon ja ilman sy­käh­dyt­tä­viä hen­ki­lö­ta­ri­noi­ta

-
Kuva: Mikko Halvari

Toisinaan huvitan itseäni vuosia sitten toimitukseen tulleella asiakaspalautteella. Vittuperkele-tyylisen palautteen viesti on kiteytettynä se, että asiakas ei katsonut hyvällä juttujen siirtymistä maksumuurin alle. ”Minähän en saatana mistään uutisista maksa,” kuului asiakkaan painava mielipide maksumuurista.

Tiedän, halvat ne ovat huvit minullakin.

Koillissanomien viime aikaiset uudistukset ovat antaneet aihetta palautteenantoon. Eniten keskustelua on aiheuttanut printin kolmipäiväisyys, mutta keskustelua on käyty myös verkkosisällön siirtymisestä kovan maksumuurin taakse.

Käytännössä Koillissanomien verkkosivuilta voi maksuttomasti enää lukea vain poliisiuutiset, mielipiteet ja kolumnit. Myös lukijoiden videoita ja kuvia voi katsoa ilmaiseksi.

Tiedän, halvat ne ovat huvit minullakin.

Olimme pitkään, vuoden, ilman maksumuuria. Jaoimme verkkoon maistiaisia – ja joskus kokonaisiakin juttuja – mikä sai lukijan ehkä ajattelemaan, että sisältömme on aina ilmaista. Tilanne oli epänormaali. Nyt tilanne on normaali. Tuottamamme sisältö: uutiset, henkilöjutut, videot, reportaasit ja urheilu-uutiset ovat maksullista sisältöä.

Jos mielesi täyttää kolumnin alussa kerrotun palautteen kaltaiset ajatukset, voit miettiä vaikka sitä, että mikä muu ammattikunta jakaisi osaamistaan tai palveluitaan ilmaiseksi? Ei mikään. Emme myöskään me. Toimittajat tekevät juttuja. Jutuista syntyy kokonaisuus. Kokonaisuudesta syntyy tuote. Tuote on maksullinen.

Toimittajat tekevät juttuja. Jutuista syntyy kokonaisuus. Kokonaisuudesta syntyy tuote. Tuote on maksullinen.

Sinulle, joka et vielä tilaa tuotettamme, on minulla loistavia uutisia! Verkkosivuillamme pääsee tutustumaan paikallismediaamme ilmaiseksi kahden viikon kokeilujakson myötä. Kirjautumalla pääset lukemaan joka päivä päivittyvää sisältöämme. Pääset myös lukemaan kolme kertaa viikossa ilmestyvän printtimme näköislehteä. Etenkin yökyöpeleille näköislehti, joka on siis paperilehden sähköinen versio, on loistava mahdollisuus olla ajoissa kärryillä huomisen puheenaiheista. Näköislehti nimittäin ilmestyy sovellukseen ja verkkosivuille jo aamuyön varhaisina tunteina. Kahden viikon ilmaisen kokeilujakson jälkeen onkin sitten helppo siirtyä kestotilaajaksemme.

Sovellus muuten kannattaa ottaa haltuun nyt, sillä lähiviikkojen aikana sovelluksemme uudistuu niin, että sen kautta pääsee lukemaan päivittäin tuoretta uutisvirtaa. Kerromme asiasta lähiaikoina lisää.

”Älä soita tänne enää koskaan,” kuului kipakka toivotus.

Vielä palautteisiin palatakseni. Tässä, kuten monessa muussakin työssä, pitää kestää kritiikkiä. Palautetta tarvitaan, sillä teillehän me tätä tuotetta teemme. Ainut mitä toivon, on asiallisuus. Sitä ei välttämättä aina saa riippumatta siitä, kuka on keskustelukumppanina.

Minulle on jäänyt elävästi mieleen, mitä kirjoituksestani kimmastunut virkamies totesi minulle vuosia tai jo vuosikymmen sitten.

”Älä soita tänne enää koskaan,” kuului kipakka toivotus.

En soittanut. Tosin syynä ei ollut hänen toiveensa, vaan se että hän vaihtoi muihin tehtäviin ja muille paikkakunnille.