Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Näin toimii var­hais­kas­va­tus etänä: li­ve­lä­he­tyk­siä, teh­tä­vä­vink­ke­jä ja as­kar­te­lu­ma­te­riaa­le­ja kotiin - kun­nal­li­nen var­hais­kas­va­tus taipuu etä­toi­min­taan yk­si­tyis­tä kan­keam­min

Kuusamolainen luontopäivä­koti Otso jakaa etävarhaiskasvatuspaketteja kotiin ja on videoyhteydessä kotona oleviin lapsiin.

Perjantaina monessa kodissa pieni käsi tarrautuu tiukasti kiinni lempileluun, kun tehdään lähtöä päiväkotiin. Silloin hoitopaikkaan saa tuoda oman lempilelunsa, joka esitellään muille.

Viime viikon perjantaina kuusamolaisessa luontopäiväkoti Otsossa pidettiin leluhetki normaaliin tapaan sillä erotuksella, että osa lapsista oli lelupiirissä mukana etäyhteyden kautta.

Etäyhteys on yksi tapa, jolla etävarhaiskasvatusta toteutetaan Otsossa.

– Kun tilanne tuli eteen, piti alkaa nopealla aikataululla miettiä, että miten me tuemme perheitä, kun annettiin suositus ettei päiväkotiin tultaisi, kertoo yksityisen luontopäiväkoti Otson johtaja Marika Puustinen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi