Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Nilon koulun ysi­luok­ka­lai­sis­ta en­si­si­jai­ses­ti am­ma­til­li­seen kou­lu­tuk­seen haki useampi kuin lukioon – Kuu­sa­mon ul­ko­puo­li­sis­ta opin­ah­jois­ta suo­si­tuin löytyy naa­pu­ri­pi­tä­jäs­tä

Etäkoulun seurauksena yhteishakua pidennettiin huhtikuulle.18-vuotiaaksi jatkuva oppivelvollisuus toi jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle velvoitteen hakea toisen asteen opintoihin. Uusi laki velvoittaa nuoret ottamaan jonkin peruskoulun jälkeisen opiskelupaikan vastaan.

Myös kaikki Kuusamon yhdeksäsluokkalaiset tekivät yhteishaun opinto-ohjaajien avustuksella ja odottavat nyt kesäkuussa ilmoitettavia tuloksia koulupaikoista.

Nilon koulussa hakijoita oli yhteensä 150, joista ensisijaisesti 84 haki ammatilliseen koulutukseen ja 66 lukioon. Ammatilliseen koulutukseen hakeneista 52 oppilasta haki Kainuun ammattiopistoon Kuusamoon. Lukioon hakeneista 56 haki Kuusamon lukioon. 34 oppilasta haki toiselle paikkakunnalle, joista 24 haki ammatilliseen koulutukseen ja 10 lukioon.  Nilon koulun opinto-ohjaaja Susanna Pirin mukaan on yleistä, että Nilon koulusta haetaan lukioihin ja ammattikouluihin suurin piirtein yhtä paljon lukuunottamatta pientä vaihtelua.

Pirin mukaan opiskelupaikan valintaan vaikuttavat monet asiat.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.