Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Nor­ja­lai­nen Lindis Møl­ler-Da­vid­sen kävi Kit­kal­la si­jait­se­vas­sa syr­jäi­ses­sä saa­res­sa et­si­mäs­sä esi-isän­sä hautaa: "Kukaan ei tiedä mihin Taa­vet­ti kuoli tai miksi hän oli yli­pää­tään Suomeen läh­te­nyt"

Norjalainen Lindis Møller-Davidsen kävi Sänkisaaren hautausmaalla etsimässä isoisoisänsä isän hautaa. Møller-Davidsenin perheessä suomalaiset sukujuuret näkyvät siinä, että vastoinkäymisen selätetään sisulla.

Joitakin vuosia sitten norjalaisesta Lindis Møller-Davidsenista alkoi tuntua siltä, että hänestä puuttuu jotain. Møller-Davidsen päätti aloittaa sukututkimuksen isänsä puolen suvusta, ja pian hänelle selvisi, että hänen sukujuurensa ulottuivat Norjasta aina Kuusamoon asti.

– Taavetti Koivuniemi, joka on isoisäni isoisä, on syntynyt Kuusamon Vasaraperällä vuonna 1807.

– Perheessä kulkenut tarina on kertonut, että Taavetti olisi ollut köyhistä oloista oleva viljelijä, joka tuli perheensä kanssa tänne Vesisaareen.

Møller-Davidsen kertoo, että 1800-luvulla Vesisaareen muutti suuri määrä suomalaisia. Vesisaari on Pohjois-Norjassa Finnmarkin läänin itäosassa sijaitseva pieni kunta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.