Tilaajille

Oi­kuk­kaat tuulet, liian pie­ni­te­hoi­nen jäähd­tys­ko­ne ja muita yl­lä­tyk­siä –Ruka Nordic selvisi 2010-lu­vun puo­li­vä­lin myrs­kyis­tä

Vuoden 2015 kisoja sotkivat oikukkaat tuulet ja sulamaan päässyt ylämäen latu. Suurmäki remontoitiin.

Kuluneen 2010-luvun aikana pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup-tapahtuma Ruka Nordic viimeistään vakiinnutti paikkansa maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn yhtenä jokaisen alkutalven päätapahtumista. Kausilla, jollloin ohjelmassa ei ole ollut MM-kisoja tai olympialaisia, on Ruka Nordic ollut jopa suurin yksittäinen pohjoismaisten hiihtolajien kisatapahtuma kolmen lajin maailman parhaiden mitellessä paremmuudesta Kuusamossa. Vuosien saatossa Ruka Nordicista on riittänyt puhetta. Toisinaan kisat ovat sujuneet kaikin puolin nappiin. Joskus taas jopa kisojen tulevaisuus on ollut jopa miltei vaakalaudalla. Puhetta riitti esimerkiksi vuoden 2015 kisojen jälkeen. Tuolloin haastavien sääolojen vuoksi Rukalla oli pitänyt perua viikonvaihteen molemmat mäkikilpailut sekä kaksi yhdistetyn kisaa. Mäkikisoja sotki tuolloin etuvastaisena puhaltanut lounastuuli, minkä lisäksi harmaita hiuksia kisajärjestäjille aiheutti plussakeleillä sulamaan päässyt ylämäen latu.

– Jäähdytyskone oli liian pienitehoinen. Kerran kymmeneen vuoteen voi sattua tällaiset 4-5 plusasteen kelit ja nyt sitten sattui, kisojen pääsihteeri Seppo Linjakumpu harmitteli Koillissanomissa 30.11.2015.