Mainos: Isän­päi­vää juh­li­taan 14.11. On­nit­te­le isää Koil­lis­sa­no­mis­sa, tee il­moi­tus tästä.

Kolumni
Tilaajille

Paljon on Kan­gas­pu­ros­sa vettä vir­ran­nut sen jälkeen kun Taneli Ron­kai­nen Ouluun lähti – tie 200 lii­ga­ot­te­lun kiek­koi­li­jak­si ei ole ollut helppo

Toimittajalta

Kuusamolaisessa jääkiekossa saavutettiin perjantaina yksi merkkipaalu, kun Pallo-Karhujen kasvatti Taneli Ronkainen pelasi 200:nnen ottelunsa SM-liigassa. Kokonaisuutena 200 pelattua ottelua liigassa ei vielä ole kovinkaan korkea luku. Ylsihän esimerkiksi Ronkaisen seuratoveri Mika Pyörälä lauantaina Ässiä vastaan pelatussa kamppailussa jo 700 pelattuun liigakamppailuun. Ronkaisen pelaamat 200 ottelua kuitenkin osoittavat osaltaan sitä, että Kuusamon kaltaiselta pieneltä paikkakunnaltakin voi nousta liigan kirkkaisiin valoihin ja pysyä siellä.

Paljon on ehtinyt vettä virrata Nilojoessa ja Kurkijärvellä Kangaspurossa sen jälkeen, kun 15-vuotias Ronkainen vuonna 2010 muutti äitinsä Raisan ja velipoikansa Severin kanssa Kuusamosta Ouluun toteuttamaan unelmaansa jääkiekkoilijana. Takana oli aluemestaruuteen päättynyt kausi PaKan C2-juniorijoukkueessa. Matti Aikion valmentama joukkue ei hävinnyt kyseisellä kaudella kertaakaan. Lopputurnauksessa PaKa voitti ensin raahelaisen Teräs-Kiekon 6-1 ja finaalissa Kajaanin Hokin 4-0. Tuolloisesta PaKan C2-ikäluokan aluemestarijoukkueesta muuten Taneli Kallunki ja Sami Rukajärvi pelaavat tällä kaudella PaKan edustusjoukkueen riveissä III-divisioonaa. PaKa aloitti lauantaina kauden 11-1-murskavoitolla Teräs-Kiekosta. Sinänsä ihan mielenkiintoinen yhteensattuma, vaikka ei sillä loppupeleissä mitään suurta merkitystä olekaan.