Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Pih­ka­nis­ko­jen kuhinaa Koil­lis­maan met­sis­sä – Fin5 alkaa sun­nun­tai­na Po­siol­ta, ko­ro­na­vi­ruk­sen varjo leijuu edel­leen isojen ta­pah­tu­mien yllä

Toimittajalta

Tämän viikon sunnuntaina 11. heinäkuuta Posion Kirintövaara kuhisee pihkaniskoja, kun FIn5-suunnistusviikon ensimmäinen osakilpailu tuo sankat kansanjoukot etsimään rasteja posiolaisiin metsiin. Posion Pyrinnön ja Kuusamon Erä-Veikkojen yhdessä järjestämä Fin5 alkaa kahdella osakilpailulla Kirintövaarassa. Yhden välipäivän jälkeen Fin5 jatkuu keskiviikkona 14.7. Kuusamon Meskusvaarassa, jossa suunnistetaan FIn5:n kolme viimeistä kilpailua tapahtuman huipentuessa pitkän matkan kilpailuun perjantaina 16. heinäkuuta.

FIn5 on iso ponnistus järjestäville seuroille Kuusamon Erä-Veikoille ja Posion Pyrinnölle. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 2100 suunnistajaa. Kilpailunjohtaja Antti Häkämies arveli viime viikolla, että näin isoja tapahtumia ei Posiolla ole järjestetty sitten 80-luvun juhannusjuhlien. On siis sanomattakin selvää, että merkitys niin seuroille kuin myös Kuusamolle ja Posiolle on taloudellisestikin varsin iso.