Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt 52 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – suurin osa uusista tau­ti­ta­pauk­sis­ta Oulussa ja Kem­pe­lees­sä

Suomessa on todettu 619 uutta koronavirustartuntaa.

Asiasta kertoo päivittäiseen tapaansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tartuntamäärä on täsmälleen sama kuin perjantaina raportoitiin.

Pohjois-Pohjanmaalla tartuntoja todettiin 52. Niistä kaksikymmentä oli Oulussa, 19 Kempeleessä, viisi Nivalassa, neljä Kuusamossa ja neljä Limingassa.

Luvuissa silmiin pistää Kempeleen varsin korkea tartuntamäärä. Kempeleessä on kamppailtu viime aikoina pari viikkoa sitten pidetystä thainyrkkeilytapahtumasta versonneiden koronavirustartuntojen taltuttamisessa. Tapahtumasta sekä muualta alkaneet tartuntaketjut ulottuvat myös kouluihin, joissa on ollut runsaasti oppilaita ja henkilöstöä karanteenissa.

Viikon jälkipuolella koronatilanne näytti kehittyvän huonoon suuntaan erityisesti Nivalassa. Perjantaina ja lauantaina Nivalan sarakkeeseen kirjattiin yhteensä 24 koronatartuntaa. Nyt tartuntamäärä kaupungissa on jonkin verran edellispäiviä pienempi. Viikonloppuisin lähin testauspiste on yli 50 kilometrin päässä Oulaisissa. Onko tällä vaikutusta tartuntojen toteamiseen? Se nähdään ensi viikolla.

Kainuun sairaanhoitopiirissä tartuntoja oli kuusi Sotkamossa ja viisi Kajanissa.

Muissa Pohjois-Suomen sairaanhoitopiireissä uusia tartuntoja ei todettu.

Ilmaantuvuuden perusteella huonoin tautitilanne on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa todettiin yli puolet (341) uusista tartunnoista.

Eniten tartuntoja oli väkirikkaissa Helsingissä (135), Espoossa (82) ja Vantaalla (74).

Tartuntamäärät ovat viimeisen parin viikon aikana olleet Suomessa hieman edeltäviä viikkoja matalammalla tasolla, mutta edelleen niitä voi pitää varsin suurina.

30.8.k kello 6.20: Uutisen kommentointi on päättynyt.