Kolumni
Tilaajille

Posio li­sät­tä­neen il­ta­päi­väl­lä tal­vi­olym­pia­mi­ta­lin saa­vut­ta­nei­den ur­hei­li­joi­den ko­ti­paik­ka­kun­tien listaan –maas­to­hiih­dos­sa pe­rin­tei­sen pa­ri­sprin­teis­sä Suo­mel­la on paljon puo­lus­tet­ta­vaa, joten mi­ta­li­kah­vin­kei­tin on syytä pitää val­miu­des­sa koko päivän

Toimittajalta

Jos kaikki sujuu kuten on ennakkoon ajateltu, lisätään Posio iltapäivällä talviolympiakisoissa mitalin saavuttaneiden urheilijoiden kotipaikkakuntien listaan. Sini Karjalainen on jahtaamassa olympialaista pronssimitalia, kun Suomi kohtaa Sveitsin. Etukäteen ajateltuna Suomi on ottelussa selkeä ennakkosuosikki, mutta Sveitsiä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Se huomattiin jo joukkueiden edellisessä kohtaamisessa olympialaisten alkusarjassa. Takellen kisat aloittanut Suomi hävisi viime viikon maanantaina pelatun ottelun maalein 2-3.

Naisten jääkiekkoon ei olympiaturnaus ole oikeastaan tarjonnut mitään uutta. Kultamitalista torstaiaamuna pelaavat Kanada ja Yhdysvallat. Suomi roikkui maanantain välierässä tovin aikaa Yhdysvaltojen matkassa, mutta sai taipua lopulta 1-4-tappioon. Pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan Suomen pitäisi onnistua täydellisesti, jotta voitto olisi mahdollinen. Maanantaina Suomi ei kyennyt hyödyntämään harvoja maalipaikkojaan ja lopputulos oli odotettu. Ehkä vielä jonakin päivänä Suomi juhlii jääkiekossa naisten arvoturnauksen voittoa. Muutama vuosi sitten se toki oli erittäin lähellä. Kaikki urheilua seuraavat muistavat varmasti mitä tapahtui 14. huhtikuuta vuonna 2019. No silloinhan käytiin eduskuntavaalit ja Suomi pelasi Espoossa naisten jääkiekon MM-turnauksen loppuottelussa. Hopeaa tuli, kun Petra Niemisen viiimeistelemää jatkoaikamaalia ei videotarkastelujen jälkeen hyväksytty.