Posion so­te-pal­ve­luyk­si­köis­sä lei­mah­ta­nut ko­ro­na­epi­de­mia

Posion sote-palveluyksiköissä on leimahtanut koronaepidemia, jonka vuoksi huomattava määrä asukkaita ja työntekijöitä ovat saaneet tartunnan, yhteensä yli 40 henkilöä, kerrotaan Posion kunnan tiedotteessa.

Uusi ärhäkästi tarttuva virusvariantti (Omikron BA.5) on pystynyt kiertämään hankitun immuniteettisuojan ja aiheuttamaan koronatautitapauksia, tiedotteessa todetaan.

Tauti on kuitenkin ollut pääsääntöisesti niin lieväoireinen, että vain yksi sairastuneista on jouduttu ottamaan osastohoitoon Posion terveyskeskuksen vuodeosastolle.

Vierailurajoitukset astuvat voimaan toistaiseksi. Jos suunnittelet vierailua asumispalveluyksiköissä, niin tee kotitesti edeltävästi.

Tiedotteessa kehotetaan myös olemaan yhteydessä yksikköön ennen kuin omia läheisiä menee tapamaan. Vierailun aikana kehotetaan myös käyttämään maskia ja noudattamaan hyvää käsihygieniaa.

Sairastetun koronavirustaudin tuottama immuniteettikaan ei suojaa muuttuneen viruskannan hyökkäyksiltä, vaikka se vähentää taudin voimakkuutta kuten rokotuksetkin.

Oireettomana taudin kantajana voi toimia niin rokotettu kuin koronataudin sairastanutkin henkilö.