Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Sari Puus­ti­sen vie­ras­ko­lum­ni: "Jos en mat­kai­le ek­soot­ti­sis­sa koh­teis­sa ja jul­kai­se siitä näyt­tä­viä kuvia so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa, olenko juntti, köyhä tai muuten ta­ka­pe­roi­nen?"

Vieraskolumni

Tapahtui ennen koronaa. Annoin opiskelijoille tehtäväksi tutkia ilmiötä nimeltä lomailu: Mikä on loma ja millaisia normeja ja ilmiöitä lomailuun liittyy?

Opiskelijat olivat ”leppoisasta” aiheesta innoissaan ja alkoivat välittömästi kertoa omista lomamatkoistaan joka puolelle maailmaa. Lentäminen oli halpaa ja jopa opiskelijalla oli varaa matkailla mielin määrin. Toppuuttelin hieman opiskelijoita ja muistutin, että teema on lomailu, ei matkailu. Moni opiskelija tunnusti, ettei näe niissä mitään eroa: Loma on sama kuin matka, eikä ole lomailua olla kotona.

Matkustamisesta oli tullut monille niin itsestään selvää, että korona-aikana brittilehdet julistivat otsikoissaan ”Lomat on peruttu!” Kyse oli siis koronan aikaisista matkustussuluista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi