Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Suo­si­tuk­set muut­tui­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la: Kas­vo­mas­ki käyt­töön myös ro­ko­te­tuil­le, kun lii­ku­taan si­sä­ti­las­sa tun­gok­ses­sa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä pohti tiistaina alueen koronaepidemiatilannetta.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä pohti tiistaina alueen koronaepidemiatilannetta.

Ryhmä totesi Pohjois-Pohjanmaan täyttävän edelleen leviämisalueen kriteerit, sillä rokotuskattavuus on alueella muuta maata alhaisemmalla tasolla ja koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa on kasvanut. Myös testaaminen ja tartuntojen jäljitys kuormittavat terveydenhuoltoa.

Joulunaika ja muut loppuvuoden juhlat lisäävät kävijämääriä esimerkiksi kauppakeskuksissa ja muissa yleisissä sisätiloissa. Koordinaatioryhmä suosittelee nyt kasvomaskin käyttöä aina myös rokotetuille henkilöille, kun liikutaan sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Rokottamattomille henkilöille maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa. Koordinaatioryhmä muistuttaa, että täyden rokotesuojan ehtii vielä hyvin hankkia joulun ja vuodenvaihteen juhlien turvaksi.

Rajoitusten odotetaan hillitsevän tartuntoja

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärää rajataan Pohjois-Pohjanmaalla aluehallintoviraston päätöksellä perjantaista alkaen. Ravintolarajoitusten ja osallistujarajoitusten vaihtoehtona on koronapassin käyttö.

Alueella jo aikaisemmin käyttöön otettujen ravintolarajoitusten ja perjantaina voimaan astuvien kokoontumisrajoitusten odotetaan hillitsevän tartuntojen kasvua ja sen myötä myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrää.

Avin päätöksellä yli viidenkymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kielletään Pohjois-Pohjanmaalla 26. marraskuuta–25. joulukuuta välisenä aikana. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voidaan järjestää, jos osallistujilta edellytetään koronapassia.