Tilaajille

"Tämä on yksi elämän etappi" – Anni Tuo­vi­lan kuuden vuoden odotus pal­ki­taan tänään, kun po­lo­nee­si ka­jah­taa kaiut­ti­mis­ta

Tänään tanssitaan vanhojen tanssit. Kuusamolainen Anni Tuovila on yksi heistä, joka pääsee loistamaan prinsessana. Tuovinen on odottanut tätä päivää kuusi vuotta.

"Ostin pukuni Oulusta. Pukujen hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta noin 600 euroon. Omani maksoi 575 euroa", Anni Tuovila kertoo. Tuovila on mukana myös koristeluryhmässä. Vaikka päivä prinsessana on tärkeä, useimmiten Tuovila pukeutuu bändipaitoihin ja farkkuihin. Valmistautuminen alkoi ja pari päivää ennen tanssiaisia rakennekynsien laittamisella. Ne sopivat puvun väriin, mutta ovat hankalat koristelujen kanssa. Tuovilan puvun yläosa on harmaata pitsiä. Kynnet valittiin sävyyn sopiviksi. Päivä prinsessana on pitkä. Kampaus kello 6:30, sitten meikki ja muu viime hetken valmistautuminen kavereiden kanssa. Tanssijat vierailevat Kuusamon vanhusyksiköissä kello 11. Wanhat tanssitaan kahdelta ja viideltä. Seitsemältä on vielä cocktail-tilaisuus Kuusamotalolla. Päivän kruunaa Rukalta vuokrattu mökki, jonne lähdetään kaveriporukalla jatkoille. Tuovila pyysi parikseen ammattikoulussa kokiksi opiskelevaa Ukko Ronttia, jonka kanssa on tanssinut jo yläasteella.   - Kysyin Ukolta keväällä 2019. Mutta kyllä parin voi löytää, vaikka ei olisikaan ykkösvuoden syksyllä jo kysynyt. Otto Tuloisela vastaa wanhojen tanssien valaistuksesta. Eilen harjoiteltiin vielä tanssijoiden itsensä suunnittelemaa ja valmistamaa tanssia. Itse sunnittelemassaan tanssissa tanssijat pääsevät irrottelemaan.
"Ostin pukuni Oulusta. Pukujen hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta noin 600 euroon. Omani maksoi 575 euroa", Anni Tuovila kertoo.
"Ostin pukuni Oulusta. Pukujen hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta noin 600 euroon. Omani maksoi 575 euroa", Anni Tuovila kertoo.
Kuva: Kaisa Vänskä

Kun 17-vuotiaan Anni Tuovilan isosisko tanssi vanhat kuusi vuotta sitten, tuli vanhojen tansseihin osallistumisesta Tuoviselle tavoite. Hänkin halusi päivän prinsessana.

– Tämä on yksi elämän etappi. Tietää, että lukiosta valmistuminen on lähellä. Iso päivä, saa pukeutua hienosti ja viettää aikaa kavereiden kanssa.