Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

THL ra­por­toi Ouluun peräti 32 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, koko maassa 363 uutta ta­paus­ta – Suo­mes­sa neljä uutta ko­ro­naan liit­ty­vää kuo­le­maa

THL raportoi keskiviikkona keskipäivällä antamissaan tartuntaluvuissa Ouluun peräti 32 uutta koronatartuntaa. Luku on selvästi suurempi päiväluku kuin aiemmin viikkoihin.

Koko maassa THL kertoi 363 uudesta tartunnasta, joista yli 200 pääkaupunkiseudulla.

Oulussa on heti Helsingin, Vantaan ja Espoon jälkeen eniten uusia tartuntoja päivän tietojen mukaan.

Oulun kaupungin tiedotteen mukaan keskiviikkona kello 16 mennessä Oulussa oli todettu 40 uutta päiväkohtaista tartuntaa.

THL raportoi tartuntalukuja pienellä viiveellä ja on mahdollista, että luvuissa on mukana tartuntoja aiemmilta päiviltä.

Oulussa epidemian aikana varmistettuja tartuntoja on nyt 546. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lukema on 721. Koko sairaanhoitopiirin todettiin eilen tiistaina olevan epidemian kiihtymisvaiheessa ja käyttöön otetaan uusia entistä tiukempia suosituksia muun muassa maskin käytöstä työpaikoilla sekä suositus laajemmasta etätyöstä.

Sairaanhoitopiirin alueen kahden viikon ilmaantuvuusluku on heikentynyt ja on nyt 41,1. Sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla se oli 37 tapausta per 100 000 asukasta.

Oulun lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla raportoitiin keskiviikolle yksi uusi tartunta Kempeleessä ja Limingassa, Ylivieskassa kaksi ja Raahessa myös kaksi.

Länsi-Pohjassa Torniossa raportoitiin kaksi, Lapissa Sodankylässä yksi ja Rovaniemellä yksi uusi tartunta.

THL kertoi päivällä, että Suomessa on tapahtunut neljä uutta koronavirustautiin liittyvää kuolemaa. Kuolemia on nyt yhteensä 388.

Sairaalahoidossa eri puolilla olevien määrä on kasvanut sitten maanantain 14:llä yhteensä 134 potilaaseen. Tehohoitoa tarvitsevia on nyt 21 potilasta, joka on kuusi enemmän kuin alkuviikolla.

OYSin erityisvastuualueella sairaalahoidossa olevien määrä ei toistaiseksi ole kasvanut merkittävästi. Osastohoidossa oli yhteensä kolme koronapotilasta ja tehohoidossa yksi ihminen. OYSin erityisvastuualueella on epidemian alettua kuollut koronan seurauksena yhteensä 21 ihmistä.

25.11. kello 12.12: Päivitetty ilmaantuvuusluku PPSHP:n alueella.

Kello 13.46: Päivitetty kuolemantapaukset sekä hoidossa olevien määrät.

Kello 19.54 lisätty tieto ja linkki Oulun kaupungin tiedottamista luvuista.