Luitko jo: Kun ra­ken­nus­yh­tiö meni kon­kurs­siin, osak­kaat päät­ti­vät ra­ken­taa ker­ros­ta­lon loppuun omalla rahalla

Toimittajalta: Kuu­sa­mon asun­to­pu­laan kai­vat­tai­siin vuok­ra-asun­to­ja, mutta niitä ei ole vie­lä­kään saatu tehtyä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

THL: Suo­mes­sa noin 496 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – poik­keus­olo­ja ja val­mius­la­kia ei ole vielä tu­los­sa, katso tal­len­ne tie­do­tus­ti­lai­suu­des­ta

Ministerit Krista Kiuru (sd.) ja Sanna Marin (sd.) kertovat hallituksen koronaneuvotteluista alkaen kello 10. Arkistokuva.
Ministerit Krista Kiuru (sd.) ja Sanna Marin (sd.) kertovat hallituksen koronaneuvotteluista alkaen kello 10. Arkistokuva.
Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) käyvät läpi hallituksen keskiviikon neuvotteluita tiedotustilaisuudessa, joka alkoi kello 10. Tilaisuus on nähtävissä tämän jutun alaosassa.

Pääministeri Marin totesi, että yhä useampi alue Suomessa on vaarassa joutua epidemian leviämisvaiheeseen. Liian moni alue on jo kiihtymisvaiheessa.

– Tilanne on vakava, Marin sanoi.

Pääministerin mukaan nyt on tehtävä ennakoivia toimia nyt, ettei tilanne pahene. Hän vetosi kansalaisiin, että jokainen toimisi nyt vastuullisesti.

Hän painotti, että hallituksen tavoitteena on estää viruksen leviämistä yhteiskunnassa, turvata terveydenhoidon kantokyky ja suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia.

Paljon puhutut poikkeusolot ja valmiuslaki eivät Marinin mukaan ole juuri nyt ajankohtaisia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aiemmin todennut, että hänellä on valmius todeta poikkeusolot.

– Vielä emme siinä tilanteessa ole. Kuitenkin kuten olemme muualta Euroopasta nähneet, tilanne voi pahentua nopeasti, pääministeri sanoi.

Marin vetosi vahvasti kansalaisten lisäksi paikallisiin ja alueellisiin viranomaisiin.

– Että teemme yhdessä kaikkemme, että tautitilanne saadaan pitdettyä hallinnassa ja painettua takaisin perustasolla. Nyt on syytä tehdä ryhtiliike.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi tiedotustilaisuudessa STM:n julkisille toimijoille, kansalaisille ja elinkeinonharjoittajille annettavista ohjeista. Uudellemaalle ja leviämisvaiheen kynnyksellä oleville alueille annetussa ohjeistuksessa kehotetaan julkisia toimijoita harkitsemaan korkean tartuntariskin julkisten tilojen sulkemista.

Ohjeen mukaan tällaisia tiloja ovat esimerkiksi kuntosalit ja ryhmäliikunnan harrastamiseen tarkoitetut tilat, uimahallit ja yleiset saunat, huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipuistot. Myös kauppakeskusten yleisten oleskelutilojen sulkemista suositellaan sulkemaan.

THL kertoi torstaina päivällä, että Suomessa on raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa verrattuna edelliseen päivään. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 23 148 tautitapausta. Aiemmin tänään THL:n johtaja Mika Salminen sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomessa olisi todettu noin 570 uutta koronavirustartuntaa.

Päivitetty kello 10.17: Lisätty Marinin kommentit.

Päivitetty kello 10.38 Lisätty Kirsi Varhilan ja Mika Salmisen kommentit.

Korjattu kello 12.52: THL:n ilmoittamia tartuntalukuja.