Yrittäjälinja: Lu­kio­lais­ten mi­ni­yri­tyk­set ki­saa­vat tänään Oulussa

Kesätyöt: Nuoria pal­ka­taan metsää is­tut­ta­maan

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Tie­dät­kö pal­jon­ko suo­la­kurk­kua ja se­ka­me­hua Rajalta rajalle -hiih­tä­jät tank­kaa­vat Nis­sin­vaa­ras­sa? Itsekin reitin hiih­tä­nyt Aarno Miinala tietää: "Täällä voi elpyä, jos vä­syt­tää"

420 kilometrin Rajalta rajalle -hiihto ponkaistaan käyntiin torstaina Kuusamon Suorajärveltä 257 hiihtäjän voimin. Aarno Miinala on yksi suositun hiihtotapahtuman talkoolaisista, joita ilman Tornioon ulottuva viikon hiihto ei onnistuisi. Itsekin reitin hiihtänyt talkoolainen tietää, että lepotauko lämpimässä tilassa tekee hyvää kangistuneille jäsenille.

Torstaina Kuusamon Suorajärveltä käynnistyvä ja Tornion Karunkiin päättyvä, 420 kilometrin pituinen Rajalta rajalla -hiihtotapahtuma kerää laduille jälleen huiman määrän hiihtäjiä. Mukana on tänä vuonna 257 osallistujaa 19 eri maasta.

Tapahtumaa ylläpitävät seitsemän kunnan henkilökunnan lisäksi lukuisat talkoolaiset, joita ilman huiman pitkä hiihtomatka ei toimisi. Talkoolaiset, joita tulee aina urheiluseuroista yrityksiin, pitävät huolen siitä ettei nälän, janon tai väsymyksen yllättäessä luisto lipsahda, vaikka voiteet olisivat kunnossa.

Aarno Miinala on kuusamolainen talkoolainen, joka on 37. kertaa järjestettävässä hiihtotapahtumassa mukana tänä vuonna 20. kertaa.

Miinala hoitaa yhdessä muiden Kuusamon Erä-Veikkojen alaosasto Rukan Reippaiden talkoolaisten kanssa Nissinvaaran huoltopistettä, jossa hiihtäjille on tarjolla lämmintä sekamehua ja suolakurkkua.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi