Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Toi­mit­ta­jal­ta: Nyt kan­nat­taa ottaa Kuu­sa­mo-buu­mis­ta kaikki irti – Miltä kuu­los­ta­vat oh­jel­ma­for­maa­tit Dan­nyl­le morsian tai Temp­pa­rit Kuu­sa­mo?

Erilaisia medioita ja ohjelmia seuraamalla olen tullut siihen tulokseen, että nyt on menossa jonkinasteinen Kuusamo-buumi.

-
Kuva: Mikko Halvari

Erilaisia medioita ja ohjelmia seuraamalla olen tullut siihen tulokseen, että nyt on menossa jonkinasteinen Kuusamo-buumi. Sen lisäksi, että Kuusamo on esillä uutismedioissa matkailutilanteen vuoksi, tuntuvat Kuusamo ja kuusamolaiset putkahtelevan esiin erilaisista viihteellisistä yhteyksistä. Somessa Maria Veitola tai Tomi Björck kertoo lomastaan Kuusamossa. Instagramissa Vappu Pimiä tekee yhteistyötä Kuusamon juuston kanssa kehuen sen periksiantamattomuutta. Televisiossa etsitään kuusamolaiselle maajussittarelle sulhasta ja Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa käydään lomailemassa Kuusamossa. Keväällä metsästettiin Suomen parasta ruokainnovaatiota Kuusamon Kalan ollessa kampppailussa mukana. Muotimaailmassa Meeri Koutaniemi poseeraa Lovian mainoskasvona. Kirjallisuuden saralla Tommi Kinnunen on kolmatta kertaa kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana. Rukakeskus Oy:n markkinointijohtaja Jenni Ihatsu on puolestaan mukana valtakunnallisessa Suomen Nuorkauppakamarien Vuoden Nuori johtaja -kilpailun finaalissa.

Kotimaisten matkailijoiden määrällä mitattuna Kuusamo-buumi on olemassa, mutta tuleva talvi on vielä arvoitus. Aurinkomatkat alkoi myydä syksyllä suomalaisille pakettimatkoja Rukallekin. Vaikka kysyntä on ollut suurta, ei pakettimatkailijoiden rooli Rukakeskuksen kokonaismyynnistä ole kuin pari prosenttia. Kilpailu kotimaisista matkailijoista voi jatkua pitkäänkin. Moni saattaa olla nyt Kuusamossa ensimmäistä kertaa, ja silloin se kuuluisa ensivaikutelma on tärkeä.

Jäinkin vielä miettimään sitä, että miten Kuusamosta saataisi nyt kaikki irti viihteen keinoin?

Syyskuussahan kaupungin uudeksi sloganiksi ehdotettiin lausetta ”Sua kutsuu Kuusamo”. Kun tuo lause on väännetty Dannyn Kuusamo-kappaleesta, eikö Dannya voitaisi hyödyntää muutenkin?

Miten olisi vaikka Dannylle morsian -ohjelma, joka kuvataan Kuusamossa?

Entäpä Temptation Island -ohjelma? Koronatilanteen vuoksi yleensä Thaimaassa kuvatun tosi-tv-sarjan uusin kausi purkitettiin Kainuussa ja seuraava kausi kuvataan Levillä. Kai Kuusamokin ansaitsisi vuoronsa?

Kainuun versiossa treffipari oli päässyt eräillä treffeillä maistamaan kainuulaista pontikkaa mansikoiden kera, minkä jälkeen pari istutettiin ruohikolle kaatosateeseen treffeille.

Ehkäpä Kuusamossa parit voisivat ensin haukkua kilpaa Kitkantien remonttia ja sen jälkeen opetella taskuparkkeerausta. Seuraavaksi he voisivat siirtyä omakotitalon pihalle, kumpikin aidan eri puolelle. Toinen huutaisi miten poro on paskonut hänen pihansa pilalle, toinen puolustelisi elinkeinoansa. Seuraavaksi pari voisi kinastella Jodelissa siitä mikä on paikkakunnan paras kuppila. Lopulta he päätyisivät suuntaamaan kohti Rukaa, mutta kinastelisivat koko matkan ajan siitä kehitetäänkö Rukaa liikaa niin, että keskustan kehittäminen unohtuu täysin. Lopulta treffipari päätyisi sopuun ja illan viimeiseen hitaaseen, joka olisi tietenkin Dannyn Kuusamo.