Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Viikon kysymys: Milloin pysyvä lumi sataa Koil­lis­maal­le?

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Kolumni

Toi­mi­tus­pääl­li­köl­tä: Olen ollut töissä kuu­des­sa leh­des­sä, joista viisi on nyt vaih­ta­nut omis­ta­jaa – maa­nan­tai­na Koil­lis­sa­no­mat siirtyy Kalevan omis­tuk­seen, mutta mitä se tar­koit­taa lukijan kan­nal­ta?

Yhtä lukuunottamatta kaikki lehdet, joissa olen ollut toimittajana, ovat sittemmin vaihtaneet omistajaa.

Valmistuin media-alalle kymmenen vuotta sitten. Sain ensimmäisen pidemmän oman alan työpätkäni Kalajoki-lehdestä, jonka omisti silloin Joutsen Media. Sittemmin Kalajoki-lehti myytiin Keskipohjanmaalle, ja se yhdistettiin Kalajoen Seutu -lehden kanssa Kalajokiseuduksi.

Sitten muutimme Lappiin. Kehityin toimittajana Uusi Rovaniemi -kaupunkilehdessä ja käväisin yhtenä kesänä lomittamassa myös Lapin Kansassa. Molemmat omisti silloin Alma Media. Viime syksynä Kaleva osti ne ja muut Alman pohjoiset lehdet.

Koillis-Lappi-lehdessä olin toimittajana yhden kesän. Kahdesti viikossa ilmestynyt paikallislehti oli osa Alma Mediaa. Sen jälkeen Alma Media osti Kemijärvellä toimineen Kotikympin ja yhdisti lehdet yhdeksi viikottaiseksi ilmaisjakelulehdeksi, Koti-Lapiksi. Myöhemmin Itä-Lapin sanansaattaja oli taas kaupan kohteena ja nykyisin Koti-Lapin omistaa kajaanilainen Suomalainen lehtipaino Oy.

Se yksi lehti, jonka omistaja ei ole vaihtunut, on ensimmäinen media-alan työpaikkani, Kaleva. Tänään maanantaina minusta tulee taas kalevalainen. Kaleva 365 osti Joutsen Median paikallislehtien liiketoiminnan ja me Koillissanomissa siirrymme nyt Kalevan palvelukseen. Luettavanasi on siis ensimmäinen Kalevan kustantama Koillissanomat.

Vaikka niin moni aiemmista työpaikoistani on myyty, olen nyt ensimmäistä kertaa töissä lehdessä silloin, kun se on yrityskaupan kohteen.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Sitä en voi tietää, mutta olen luottavaisin mielin.

Koillismaan tarinoita, uutisia ja ihmiskohtaloita ei kerro kattavasti kukaan muu kuin Koillissanomat. Uskon, että niille on lukijoita jatkossakin.

Koillissanomat on jo nyt paikallislehtikentän parhaimmistoa digitaalisissa palveluissa. Facebook-sivuillamme räpsähti juuri rikki 8 000 tykkääjän raja. Kymmenettuhannet seuraavat verkkolehteämme viikoittain. Digipalvelun tilaajia on satoja. Mobiilisovelluksellamme kerromme uutisilmoituksin, kun jotain merkittävää tapahtuu tai muuta erityisen kiinnostavaa luettavaa on juuri julkaistu.

Isompi konserni antanee meille mahdollisuuden tehdä lehteä yhä paremmin yhä useampiin kanaviin. Toivon, että sinä lukijanamme löydät paikallisia uutisia ja pääset olemaan osa koillismaalaisten yhteisöä niissä välineissä ja kanavissa, joita haluat käyttää.

Enkä usko painetun lehden häviävän vielä vuosiin aamupalapöydistämme. Käyttöliittymä on vain niin kätevä, ettei mikään näyttö hevillä mene sen ohi.

Missä ja millä välineellä sinä luit tämän kolumnin? Mitä toiveita sinulla on tulevaisuuden Koillissanomiin? Käy kertomassa terveisesi Facebookissa tai Twitterissä, laita sähköpostia tai lähetä vaikka postikortti!

Uskon että Koillismaan uutisille ja ihmiskohtaloille on lukijoita jatkossakin.