Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tun­tu­rin tarina -e­lo­ku­vaa ku­vat­tiin myös Koil­lis­maal­la: "Toi­vot­ta­vas­ti tämä elokuva vähän avaa sitä, että se, mitä meillä on jäl­jel­lä La­pis­sa, on jotain ai­nut­laa­tuis­ta"

Kun Marko Röhr aikanaan suunnitteli luontoelokuvien tekoa kotimaisesta luonnosta, kukaan rahoittajista Suomessa ei uskonut, että sellainen kiinnostaisi yleisöä. Vuonna 2012 julkaistu Metsän tarina keräsi yli 90 000 katsojaa ja näytti, että rahoittajat olivat väärässä. Nyt teattereihin on tulossa jouluksi luontoelokuvatrilogian kolmas osa, Tunturin tarina, jota on kuvattu myös Kuusamossa.

Kuusamo ja Koillismaa pääsevät jouluna valkokankaalle, kun MRP Matila Röhr Productionsin Tunturin tarina saa ensi-iltansa elokuvateattereissa. Elokuva on jatkoa suosituille luontoelokuville Metsän tarina (2012) ja Järven tarina (2016).

Tunturin tarina kulkee Itä-Lapista Kuusamon itärajalta pitkälle Jäämerelle asti.

Elokuvassa eläimet kuten karhu, kärppä, riekko ja tunturipöllö saavat näkyvän roolin. Muita keskeisiä eläimiä ovat muun muassa ahma, poro, ryhävalas, kettu, lapinpöllö ja kotkat.

Elokuva kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista, mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.