Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tut­ki­mus to­dis­taa: Va­paa-ajan asuk­kaat tuovat Kuu­sa­moon 20 mil­joo­naa euroa ja Tai­val­kos­kel­le­kin mil­joo­nan vuo­des­sa

Matkailullinen vapaa-ajan asuminen tuo Kuusamoon vuosittain 20,4 miljoonan euron talousvaikutukset. Henkilötyövuosina mökeillä majoittuvat ja mökkiläiset tuovat töitä 118 henkilötyövuoden edestä.

Taivalkoskella puolestaan vapaa-ajan asukkaiden tuoma matkailutulo on 1,3 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus 6,4 henkilötyövuotta.

Tiedot selviävät Matkailullisen vapaa-ajanasumisen aluetaloudelliset vaikutukset -tutkimusraporteista, jotka on työstetty Kajaanin ammattikorkeakoulun hallinnoimassa ja yhteistyökumppaneiden (kärkimatkailukuntien) kanssa toteutettavassa Valto-hankkeessa (Vapaa-ajanasumisesta liiketoimintaa).

Matkailullisen vapaa-ajanasumisen aluetaloudellisilla vaikutuksilla tarkoitetaan ulkopaikkakuntalaisten vapaa-ajanasuntojen pääasiallisten käyttäjien eli omistajien ja heidän asuntokuntansa talousvaikutuksia vapaa-ajanasunnon sijaintipaikkakunnalla.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa