Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Tilaajille

Vielä kaksi vuotta sitten Heidi Verkama ei tun­nis­ta­nut kun­nol­la kart­ta­merk­ke­jä – Nyt hän suun­nis­taa vii­koit­tain, eikä ole ainut: har­ras­tus­suun­nis­tuk­sen suosio on kas­va­nut

Suunnistus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Korona-ajalla on siihen osuutensa, mutta ilmiö oli nähtävissä jo ennen sitä. Heidi Verkama on yksi aikuisena lajin haltuun ottanut. Lähdimme Heidin mukana kokeilemaan, miten kouluaikaiset suunnistustaidot muistuvat mieleen.

Heidi Verkama aloitti suunnistusharrastuksen toissa kesänä.
Heidi Verkama aloitti suunnistusharrastuksen toissa kesänä.
Kuva: Mikko Halvari

Tolpanniemen pururadan parkkipaikka on tiistain alkuillasta täyttymässä lapsiperheistä. Mukaan mahtuu myös aikuisia, aloittelevia suunnistajia. Kuusamon Erä-Veikkojen kesäiset tiistairastit ovatkin juuri oikea paikka ensimmäisiä kertoja suunnistavalle. Pururadan ympäristössä oleva rata on lyhyt ja rasteille on helppo löytää ilman kompassiakin. Kompassin käytön opettelun sijaan keskitytäänkin kartanluvun harjoittelemiseen.

– Näistä on helppo aloittaa. Ei tarvitse pelätä, että eksyy radalle, kertoo Heidi Verkama.