LUITKO JO: Koil­lis­sa­no­mien pää­toi­mit­ta­ja vaihtuu – Jenny Halvari siirtyy Ka­le­vaan

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne avautui – löydä sinulle sopivin ehdokas

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Koillissanomat 2 kk 39,90 euroa

Viiden asunnon ri­vi­ta­lo tu­hou­tui tu­li­pa­los­sa Kuu­sa­mon Tol­pan­nie­mes­sä – poliisi pitää mah­dol­li­se­na, että palo sy­ty­tet­tiin ta­hal­laan

Palopaikalta oli silminnäkijöiden mukaan poistunut kaksi henkilöä hieman ennen palon havaitsemista.

Viiden asuinhuoneiston rivitalo tuhoutui tulipalossa maanantain ja tiistain välisenä yönä Kuusamossa.
Viiden asuinhuoneiston rivitalo tuhoutui tulipalossa maanantain ja tiistain välisenä yönä Kuusamossa.
Kuva: Mikko Halvari

Viiden asunnon rivitalo tuhoutui täysin tulipalossa Kuusamon Kivikirveentiellä maanantai-iltana. Tapahtumapaikka sijaitsee Tolpanniemen kaupunginosassa, muutaman kilometrin päässä Kuusamon keskustasta.

Pelastuslaitoksen mukaan talon kattorakenteet olivat kauttaaltaan tulessa, kun yksiköt saapuivat paikalle.

Poliisi kertoo pitävänsä mahdollisena, että palo olisi sytytetty tahallaan. Palopaikalta oli silminnäkijöiden mukaan poistunut kaksi henkilöä hieman ennen palon havaitsemista. Poliisi huomauttaa, ettei tällä hetkellä ole varmuutta, liittyvätkö henkilöt paloon millään tavalla.

Poliisi pyytää kansalaisilta havaintoja tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä maanantai-iltana 6. heinäkuuta liikkuneista mahdollisista epäilyttävistä henkilöistä.

Palosta ei koitunut henkilövahinkoja

Rakennus evakuoitiin tulipalon vuoksi, mutta palosta ei koitunut henkilövahinkoja. Kuusamon sosiaalipäivystys järjesti talon asukkaille tilapäismajoituksen.

Palosta aiheutui runsaasti savua, joka aiheutti hajuhaittoja lähialueella. Pelastuslaitoksen ja poliisin tutkijat selvittävät palon syttymissyytä.

Alueella on muitakin rakennuksia. Pelastuslaitos toimi palon sammutustöissä kahtena ryhmänä. Toinen ryhmä keskittyi palon sammuttamiseen ja toinen suojaamaan viereisiä rakennuksia.

Hälytys palosta tuli noin kello 22.45. Paloa sammuttamaan hälytettiin yksiköitä Kuusamosta, Pudasjärveltä, Taivalkoskelta, Posiolta ja Sallasta.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 7.7.2020 kello 6.30 ja 13.03: Talo tuhoutui palossa täysin. Talossa oli viisi asuntoa, ei neljä kuten aiemmin kerrottiin. Poliisi pyytää havaintoja palopaikan läheisyydessä liikkuneista mahdollisesti epäilyttävistä henkilöistä.