Aluevaalit: Juho, 18, kävi ensi kertaa ko­pis­sa: "aika lyhyt ko­ke­mus" – alue­vaa­lien var­si­nai­se­na vaa­li­päi­vä­nä Kuu­sa­mo­ta­lol­le virtasi ää­nes­tä­jiä ta­sai­sen rau­hal­li­seen tahtiin

Lue tietopaketti: Mitä ää­nes­tä­jän olisi hyvä tietää alue­vaa­leis­ta? Ko­ko­sim­me ky­sy­myk­set ja vas­tauk­set

Osallistu lukijaäänestykseen: Valitse Koil­lis­sa­no­mien paras kansi vuo­del­ta 2021

Yle: Hiih­to­la­dut pi­de­tään Kuu­sa­mos­sa kun­nos­tet­tu­na - jos hiih­to­mah­dol­li­suu­det hou­kut­te­le­vat pai­kal­le tu­ris­te­ja, saa­te­taan kun­nos­sa­pi­to lo­pet­taa

Kuusamossa ei toivota tällä hetkellä ulkopaikkakuntalaisia laduille.

-
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva

Yle kertoo jutussaan, miten Kuusamossa pelättiin turistiryntäystä, mutta Uudenmaan eristäminen huojensi. Nyt näyttää siltä, että Kuusamossa voidaan pitää hiihtoladut kunnostettuina paikallisia varten.

Jutun mukaan latujen kunnossapito saatetaan kuitenkin lopettaa, jos alueelle tulee massoittain ihmisiä Kuusamon ulkopuolelta. Juuri nyt siihen ei nähdä kiireellistä tarvetta, kun päätös Uudenmaan eristämisestä tuli.

Kuusamon kaupungin yhdyskuntatekniikan suunnittelija Pasi Rääpysjärvi kertoo jutussa saaneensa viime aikoina useita soittoja ja sähköposteja siitä, vieläkö ladut ovat auki. Rääpysjärven mukaan samanlaisia kyselyitä on tullut myös alueen mökkien isännöitsijöille. Sitä ei tiedetä, että mistä päin kyselijät ovat.