Tilaajille

40 vuotta maail­mal­la toi lopulta Po­siol­le – Uuden ra­vin­to­la Kisuran keit­tiö­mes­ta­ri, hol­lan­ti­lai­nen Marcus de Jong on jo aivan ihas­tu­nut uuteen ko­ti­paik­kaan­sa: "Oli ihanaa heti saa­vut­tua­ni"

Posion hotelli Kirikeskukseen avataan perjantaina uusi lähi- ja villiruokaa tarjoava ala carte -ravintola Kisura. Hollannista kotoisin oleva keittiömestari Marcus de Jong on kiertänyt maailmaa ja Eurooppaa yli 40 vuoden työuransa aikana. Nyt hän on toivoo olevansa Posiolla eläkkeelle saakka.

Posion uuden ravintola Kisuran keittiömestari Marcus de Jong katsomassa avajaisiin tulevan ruoan rakaa-ainetta. Takana Timo Posio, paikallinen kalastaja ja kalastusopas ja hänen poikansa Jeremias.
Posion uuden ravintola Kisuran keittiömestari Marcus de Jong katsomassa avajaisiin tulevan ruoan rakaa-ainetta. Takana Timo Posio, paikallinen kalastaja ja kalastusopas ja hänen poikansa Jeremias.
Kuva: Janica Suominen

Posion uuden ravintola Kisuran keittiömestari, hyvin suomea puhuva hollantilainen Marcus de Jong vastaa puhelimeen iloisena. Hän kertoo olevansa jo aivan ihastunut Posioon ja sen rauhallisuuteen: hänestä on ihanaa, kuinka Posiolla voi kävellä tunteja näkemättä ketään. Ainoa lenkkiseura saattaa olla sarvipäinen.

– Kun näin, mitä Posio on ja missä se on, ajattelin, että se on ihana. Rakastan kalastamista ja luontoa. Ihmisiä on vähän, mutta paikka on iso. Tykkään kyllä ihmisistä ympärillä, mutta minulle on tärkeää, että löytää rauhan. Ja olen nähnyt jo varmaan sata poroa, hän innostuu.