Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Älä puhu lap­sel­le pois­nuk­ku­mi­ses­ta, vaan kuo­le­mas­ta – E­lä­män ar­vaa­mat­to­muu­teen ei ketään tar­vit­se kui­ten­kaan val­mis­tel­la

Kuolemasta puhumista ei pidä vältellä, kun lapsi asiasta kysyy. Aikuisen pitää ennen kaikkea kuunnella, mikä lasta kuolemassa askarruttaa.
Kuolemasta puhumista ei pidä vältellä, kun lapsi asiasta kysyy. Aikuisen pitää ennen kaikkea kuunnella, mikä lasta kuolemassa askarruttaa.
Kuva: Paula Åström/Arkisto

Pienten lasten vanhemmat joutuvat enemmin tai myöhemmin miettimään, miten puhua kuolemasta lapsensa kanssa. Kaikille aikuisille se ei ole yhtä helppoa – varsinkaan sellaisille, jotka eivät ole selvittäneet kuolevaisuuteen liittyviä asioita vielä itselleenkään.

Mannerheimin lastensuojeluliiton auttavien puhelinten ja digipalveluiden päällikön Tatjana Pajamäen neuvo onkin: keskustele kuolemaan liittyvistä ajatuksista ja uskomuksista ensin jonkun läheisen tai muun aikuisen kanssa, ennen kuin puhut niistä lasten kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi