Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Alue-eko­lo­gis­ta ver­kos­toa päi­vi­te­tään Poh­jois-Poh­jan­maal­la muun muassa Tai­val­kos­kel­la – pieni osa met­sis­tä pois­te­taan hak­kuu­käy­tös­tä

Selvityksissä käydään läpi valtion metsiä. Nyt alkaviin selvityksiin sisältyy muun muassa korpien tunnistamista. Arkistokuva.
Selvityksissä käydään läpi valtion metsiä. Nyt alkaviin selvityksiin sisältyy muun muassa korpien tunnistamista. Arkistokuva.
Kuva: Anna Kerälä

Metsähallitus aloittaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa maastoselvitykset alue-ekologisen verkoston päivittämiseksi, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa. Selvitykset aloitetaan tässä kuussa Kainuussa, ja niitä jatketaan kesän ajan. Kesällä 2022 selvityksiä tehdään Pohjois-Pohjanmaalla, kertoo Metsähallitus Metsätalous oy:n aluejohtaja Arto Tolonen.

Selvitysten tarkoituksena on päivittää valtion alue-ekologista verkostoa, johon kuuluvat muun muassa luonnonsuojelualueet, monikäyttömetsien luontokohteet, riistan elinympäristöt ja kulttuuri- virkistys ja maisemakohteet. Metsätalous on näillä alueilla joko rajoitettua tai kokonaan  kiellettyä. Pieni osa nyt tutkittavasta pinta-alasta siirretään selvitysten perusteella pois hakkuukäytöstä.