Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Toimittajalta: "Mon­ta­ko pan­de­miaa lai­te­taan, kaksi, kolme vai neljä?"

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Jotta met­säs­tys ei uhkaisi luon­nos­sa liik­ku­mis­ta – Met­sä­hal­li­tuk­ses­sa tehdään tur­val­li­suus­sel­vi­tys UK-kan­sal­lis­puis­ton turman takia, Koil­lis­maal­la on jo met­säs­tys­kiel­to­aluei­ta

Metsähallituksessa laaditaan luontomatkailukohteisiin erillinen metsästyksen turvallisuusselvitys kesään mennessä Luontopalveluiden ja Eräpalveluiden yhteistyönä.

Selvityksessä kartoitetaan muun muassa ne kansallispuistojen, retkeilyalueiden tai muiden Luontopalveluiden hallinnoimien, erityisen vilkkaan retkeily- tai matkailukäytön kohteena olevat osa-alueet, joissa voisi olla tarpeen yleisen turvallisuuden perusteella hakea metsästyskieltoja aluehallintovirastoilta. Osa-alueilla viitataan tässä varsinkin taajamien ja matkailukeskusten läheisyyteen.

Erityisen vilkkaassa retkeilykäytössä olevilla alueilla Pudasjärven Syötteellä, Taivalkosken Taivalvaaralla sekä Kuusamon Rukalla ja Juumassa on jo metsästyskielto metsästyslain 23. pykälän nojalla yleisen turvallisuuden vuoksi. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on Metsähallituksen hakemuksesta määrännyt kiellot kerrallaan viideksi vuodeksi. Näillä alueilla sallitaan ainoastaan hirvenajo ja pienpetopyynti sekä metsästys metsästyslain 41.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.