TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kas­va­tus- ja si­vis­tys­toi­mi­ala huutaa lisää rahaa Kuu­sa­mos­sa – li­sä­ra­han tarve lop­pu­vuo­del­le on kaksi mil­joo­naa euroa

Kuusamon kasvatus- ja sivistystoimi on jo toisena perättäisenä vuotena ylittämässä talousarvionsa reilusti. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle lisätalousarviota kuluvalle vuodelle. Lisärahan tarve loppuvuodelle on kaksi miljoonaa euroa.

Va. sivistystoimenjohtaja Anne Koski-Heikkisen mukaan tilanne on kuitenkin kokonaisuutena tarkastellen positiivinen kun oppilasmäärät ovat kasvaneet Kuusamoon perheiden tulomuuton vilkastumisen seurauksena.

Positiivinen muuttovirta on tarkoittanut kulujenkin kasvua kaupungin perustaessa uusia toimia ja virkoja kasvatus- ja sivistystoimeen. Kaupunki on perustanut nuoriso-ohjaajan viran, kymmenen varhaiskasvatuksen tointa, kaksi opetuspalvelujen virkaa sekä lisäksi on perustettu sovellusasiantuntijan toimi.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.