Mainos: Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 2 kk 11,90 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Tilaajille

Koil­lis­maa on suo­sit­tua ka­na­lin­tu­jah­ti­aluet­ta – luvat voivat mennä jopa se­kun­neis­sa: "Verk­ko­kau­pas­sa on par­haim­pi­na aamuina noin 2 000 asia­kas­ta odot­ta­mas­sa met­säs­tys­lu­pien il­maan­tu­mis­ta myyn­tiin"

Koillismaa on suosittua kanalintujahtialuetta. Osaltaan ilmiötä selittää vapaa-ajanasuntojen lisääntyminen alueella. Mutta mikä selittää sen, että alueelle on haastavaa saada edes vuorokausilupia kanalintujahtiin?

Metsästyskausi on päällä ja metsissä liikkuu nyt samanaikaisesti jänisten, metsäkanalintujen, hirvien ja karhujen metsästäjiä. Metsähallituksen Eräluvat-palveluun tulee kyselyitä kanalintujen vuorokausiluvista Koillismaan alueelle. Tai paremminkin ihmettelyä siitä, miksi niitä ei lupakaupassa näy.

– Syksyn aikana on tullut useampia kyselyjä, ettei saa lupia, miten tilanne on tällainen. Koillismaa vain on niin kysyttyä aluetta, että luvat vain myydään nopeasti. Nettikaupan aikakaudella puhutaan minuuteista, jopa sekunneista, kun luvat on myyty, Metsähallituksen eräsuunnittelija Timo Eskola kertoo.