Ko­ro­na­ro­ko­tus­ai­ko­ja an­ne­taan ra­ja­tuil­le ikä­ryh­mil­le pu­he­li­mel­la – Kuu­sa­mos­sa numero avautuu tiis­tai­na kello 9

Koillismaalla parhaillaan koronarokotusvuorossa oleville kahdeksankymppisille ja sitä vanhemmille rokotusvuoro on ilmoitettu terveyskeskuksesta soittamalla. Rokotuksia on myös käyty tekemässä ikäihmisille palveluasumisyksiköissä.

Koronarokoteannokset valmistetaan lisäämällä pieneen koronarokotepulloon keittosuolaliuosta.
Koronarokoteannokset valmistetaan lisäämällä pieneen koronarokotepulloon keittosuolaliuosta.
Kuva: Kaisa Vänskä

Muut rokotettavat pääsevät varaamaan ajan rokotukseen puhelimitse itse silloin, kun kyseisen ryhmän rokotteita on saatavana. Kuntien tiedotteiden seuraaminen on tässä asiassa tärkeää.

Puhelinajanvaraus rokotuksiin avautuu Kuusamossa  tiistaina 23. helmikuuta kello 9. Jatkossa ajanvarausnumero on avoinna maanantaista keskiviikkoon. Jos numeroon ei pääse, siitä soitetaan takaisin. Muista numeroista rokotusaikoja ei voi varata.

Kuusamossa ajanvaraukseen voivat soittaa yli 70-vuotiaat, jotka eivät ole vielä rokotusaikaa saaneet sekä ne tänä vuonna 60-69 vuotta täyttävät, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Ajan voivat varata myös näihin ryhmiin kuuluvat sellaiset, jotka oleskelevat Kuusamossa pysyvämmin mutta joille Kuusamo ei ole kotikunta.

Posiolla avattiin puhelinnumero koronarokoteajanvarauksiin 16. helmikuuta. Numero on avoinna maanantaista perjantaihin. Tällä hetkellä ajan voivat varata alle 70-vuotiaat kuntalaiset, jotka kuuluvat THL:n ohjeen mukaiseen riskiryhmään 1.

Taivalkoskella alettiin viime viikolla antaa rokotuksia niille alle 70-vuotiaille, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava tila. Toistaiseksi rokotukseen on kutsuttu soittamalla.

Maanantaina 1. maaliskuuta Taivalkosken kunta avaa ajanvarausnumeron. Siitä koronarokotusajan voivat varata 16-69-vuotiaat, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava tila.

Rokottaminen etenee hitaasti 70-79-vuotiailla, koska kansallisesti on linjattu, ettei Astra Zeneca -rokotetta anneta yli 70-vuotiaille.

THL:n rokotusrekisteri kertoi maanantaina puoliltapäivin, että Kuusamossa ensimmäisen annoksen oli saanut 1072 henkilöä ja myös toisen 154. Taivalkoskella luvut olivat 372 ja 54. Toinen rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

Posiolta tarjolla ei ollut rekisteröintiongelman takia vieläkään oikeita lukuja.

– Posiolla on jaettu 580 rokoteannosta 460 ihmiselle. Heistä 120 on siis saanut myös toisen rokoteannoksen, kertoi Posion terveyskeskuksen johtava lääkäri Kirsi Markula Coronarialta perjantaina.

Lue lisää: Kuusamon kaupungin tiedote koronarokotuksista (19.2.2021)

Taivalkosken kunnan tiedote koronarokotuksista (15.2.2021)

Posion kunnan tiedote koronarokotuksista (17.2.2021)