Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ko­ti­mais­ta ruokaa ei saa hukata – Mai­don­tuot­ta­ja on ta­val­laan mei­je­rin ja kaupan pant­ti­van­ki, joka ottaa vastaan sen mikä sille an­ne­taan

Suomen valtion, kuntien, meijereiden, kaupan ja ylipäätään kaikkien, jotka jotenkin ovat tekemisessä maatalousyrittäjien kanssa, on nyt herättävä, istuttava alas, ja oikeasti pohdittava ja otettava pöydälle käsiteltäväksi suomalaisen maatalouden vakava kriisi.

Kotimaista ruokaa ei saa hukata. Varmasti kaikkien suomalaisten silmiä on avannut rajuimmillaan riehunut, ja toivottavasti nyt jo hiljalleen taakse jäävä koronapandemia, puhumattakaan nyt käynnissä olevasta Ukrainan sodasta, miten tärkeään valoon nousee ruuantuotannon omavaraisuus.

Nämä edellä mainitsemani kriisit valitettavalla tavalla opettavat, kuinka äkkiarvaamaton maailma voi olla 2020-luvulla? Näiden kriisien keskellä on hyvä käydä julkista keskustelua, miten Suomi -nimisessä valtiossa turvataan myös hamaan tulevaisuuteen: A) ruuantuotannon omavaraisuus, B) oman energiantuotannon lisääminen ja omavaraisuuden saavuttaminen.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.