Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon yöelämä hil­jen­tyi tois­tai­sek­si, kunnes ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­sia löy­sä­tään – "Näillä ra­joi­tuk­sil­la ei voida olla millään auki"

Ravintoloiden koronarajoitukset iskivät Kuusamon baarien kannalta ikävään saumaan, kun vuoden myynniltään parhaana päivänä tunnettu joulupäivä jäi välistä jo toistamiseen. Remu, Qupla ja Wanha Mestari aikovat pitää ovensa kiinni toistaiseksi, kunnes anniskelurajoituksia höllennetään kello 17:a myöhemmäksi.

Kuusamon baarit sulkivat ovensa joulunpyhien jälkeen uusien koronarajoitusten seurauksena. Joulunalusviikolla hallitus päätti rajoittaa ravintoloiden aukioloa ensin jouluaatosta alkaen kello 22:en ja tiistaista 28. joulukuuta alkaen kello 18:a. Tiistaina alkavien rajoitusten on määrä olla voimassa kolme viikkoa.

Aattona voimaan astuneet rajoitukset aiheuttivat ikävän menetyksen baarien kassaan. Joulupäivä on tyypillisesti ollut Kuusamossa baarien ja yökerhojen vilkkain päivä, jolloin joulujamit ovat houkutelleet yöelämään paikallisten lisäksi myös joulun viettoon Koillismaalle tulleita ulkokuusamolaisia. Tänä vuonna joulujameja juhlittiin vain Ravintola Remussa päiväsaikaan.

Remun yrittäjä Joel Helppikangas kertoo, että rajoitusten tuleminen voimaan juuri joulun alla vaikutti huomattavasti ravintolan loppuvuoden tulokseen.

– Meillä tilaukset tehdään maanantaisin kahteentoista mennessä ja olimme varautuneet, että saataisiin hyvät myynnit joulun ja uudenvuoden aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi