Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lähes 200 ra­vin­to­la-alan toi­mi­jaa Oulusta ja Poh­jois-Poh­jan­maal­ta al­le­kir­joit­ti hä­tä­huu­don päät­tä­jil­le – "Jak­sa­mi­nen on nyt lo­pus­sa"

Yrittäjät ja työntekijät toivovat paikallisten päättäjien huomaavan ravintola-alan hädän

– Uskon, että mikäli olisimme käyttäneet allekirjoitusten hakemiseen hieman enemmän aikaa, niin määrä olisi huomattavasti suurempi, sanoo oululaisen 1bar Oy:n yrittäjä Pekka Paurola.
– Uskon, että mikäli olisimme käyttäneet allekirjoitusten hakemiseen hieman enemmän aikaa, niin määrä olisi huomattavasti suurempi, sanoo oululaisen 1bar Oy:n yrittäjä Pekka Paurola.
Kuva: Jarmo Kontiainen

176 ravintola-alan yrittäjää ja työntekijää Oulusta ja muualta Pohjois-Pohjanmaalta on allekirjoittanut  avoimen kirjeen alueen päättäjille ja hallituspuolueiden edustajille.

Kirjeen mukaan alan toimijat haluavat kääntyä paikallisten päättäjien puoleen, koska eivät usko maan hallituksen kuulevan hätähuutoaan. Ravintoloiden toimintaa on rajoitettu voimakkaasti koronapandemian aikana.

– Pyydämme, että voisitte nähdä alamme ihmisten hädän, auttaa meitä kykyjenne mukaan ja harkita auttavanne alamme elinkeinovapauden, omaisuudensuojan ja oikeusturvan palauttamisessa, avoimessa kirjeessä kirjoitetaan.

Avoimessa kirjeessä kuvataan, kuinka he ovat joukko ihmisiä, joiden elinkeinovapautta on rajoitettu ja joita on syyllistetty pandemian aikana.

– Olemme joukko hyvin väsyneitä ihmisiä, joiden jaksaminen on nyt lopussa, kirjeessä sanotaan.

Avoimen kirjeen on allekirjoittanut 176 alan toimijaa ympäri Pohjois-Pohjanmaan. Eniten allekirjoituksia on Oulusta, mutta niitä on myös esimerkiksi Raahesta, Ylivieskasta ja Pudasjärveltä.

– Uskon, että mikäli olisimme käyttäneet niiden hakemiseen hieman enemmän aikaa, niin määrä olisi huomattavasti suurempi, sanoo tiedotteessa oululaisen 1bar Oy:n yrittäjä Pekka Paurola.