Joko luit: Tai­val­kos­ke­lai­set Jaakko ja Niina Polo ke­rää­vät so­me­vi­deoil­laan jopa kaksi mil­joo­naa kat­se­lu­ker­taa

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

MTV: Suo­mes­sa on nyt ko­ro­na­vi­ruk­sen neljäs aalto, mah­dol­li­sis­ta li­sä­ra­joi­tuk­sis­ta pää­te­tään tällä vii­kol­la

THL:n Mika Salmisen mukaan Suomessa voidaan nyt puhua koronaviruksen neljännestä aallosta.
THL:n Mika Salmisen mukaan Suomessa voidaan nyt puhua koronaviruksen neljännestä aallosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salmisen mukaan Suomessa voidaan tällä hetkellä puhua koronaepidemian neljännestä aallosta. Salminen kommentoi asiaa MTV Uutisten haastattelussa.

Suomessa todettiin tiistaina 461 koronavirustartuntaa. Vastaavia päivittäisiä tartuntalukuja on kirjattu Suomessa viimeksi keväällä.

Salminen muistuttaa kuitenkin, että koronatilanne on nyt rokotusten myötä erilainen kuin talvella tai viime syksynä. Salminen kertoo MTV:lle, että tilanne on tällä hetkellä samanlainen suuressa osassa Eurooppaa ja koronatapausten määrät ovat nousussa. Salmisen mukaan tapausmäärät kasvavat eritoten rokottamattomien joukossa.

Yli 70-vuotiaiden koronatartuntoja ei Salmisen mukaan todeta tällä hetkellä lähes lainkaan, mutta tartuntoja todetaan erityisesti nuorilla.

Kesän alkaessa Suomessa purettiin rajoituksia. Nyt Salminen uskoo, että rajoituksia voidaan kiristää. Hänen mukaansa valtioneuvoston on tarkoitus päättää mahdollisista rajoituksista jo tällä viikolla. Salminen kertoo MTV:lle, että THL ei tule vastustamaan rajoitusten kiristämistä.

Hän uskoo, että joillakin alueilla rajoituksia tullaankin kiristämään jo lähipäivinä.