PaKa D1 vii­let­tää voit­to­put­kes­sa – Jouk­kueen ke­vät­kau­si on täynnä pelkkiä voit­to­ja

PaKa D1:n kevätkausi on käynnistynyt mallikkaasti, sillä joukkueen tilillä on tähänastisista peleistä pelkkiä voittoja.
PaKa D1:n kevätkausi on käynnistynyt mallikkaasti, sillä joukkueen tilillä on tähänastisista peleistä pelkkiä voittoja.
Kuva: Paka

PaKa D1 (s. 2005/-04) jatkoi hyviä otteitaan lauantaina 2.2. kotijäällä. Tällä kertaa kuusamolaisten teininallukoiden miehekkäät otteet kävi kokemassa Kiekko-Laser Valkoinen, joka suunnisti paluumatkalle Kempeleeseen selkeä 11-2 tappio niskassaan.

– Avauserä mentiin vielä suht tasaisissa merkeissä, mutta toisen erän alussa pojat pistelivät muutaman hienon maalin ja kaverilta taisi siinä vähän selkärankakin katketa, tiivistää D1:n vastuuvalmentaja Janne Tornberg.

Joukkueelleen hän ei lopputuloksesta huolimatta kuitenkaan aivan puhtaita papereita anna.

– Kiekottomana oltiin lähes koko pelin ajan liian passiivisia, ja annettiin vastustajalle turhan paljon tilaa. Kiekollisena virtaa onneksi riitti, ja kyllähän näiltä pojilta maalinteko juuri nyt näyttää onnistuvan.

– Hieno juttu pelissä oli myös se, että onnistumisia tuli tehopisteiden muodossa kaikille. Ja maalitilastoihinkin pääsi harvemmin siellä esiintyviä, jatkuvasti hyvää työtä tekeviä kavereita, Tornberg kertaa ja mainitsee nimeltä mm. Waltteri Vallioniemen sekä Juuso Kallungin.

PaKa D2 vietti onnistunutta tuplapeliviikonloppua, joka alkoi lauantaina viikon takaista keskinäistä peliä hallinnutta Kiekko-Laser Mustaa vastaan.

Tällä kertaa pelattiin PaKan kotiareenalla, joka tarjosi joukkueelle oivan mahdollisuuden tasoittaa tilit sarjan kovimpiin vastustajiin kuuluvien kempeleläisten kanssa.

– Ja näin tehtiinkin, kun kannustavan kotiyleisön edessä otettiin hienolla joukkuepelillä voitto kotiin lukemin 5-4, kertoo Marika Seppälä D2-joukkueesta.

Sunnuntaiaamuna, hyvin nukuttujen yöunien ja aamupuurojen jälkeen matka suuntautui Pohjolan Matkojen kyydissä Kajaaniin, missä vastassa oli Hokki Red.

– Joukkueen käynnistyminen peliin kesti ensimmäisen erän alussa tovin, mutta kun luistin lähti liikkeelle, niin peliä hallittiin loppuun asti. Aika ajoin sitä tosin sekoitti Hokin osittain liiankin fyysinen pelitapa. Karhujunnut eivät kuitenkaan tilanteissa periksi antaneet, vaan kotiin Kuusamoon lähdettiin voittopisteet matkassa luvuin 11-2, Seppälä jatkaa.

E2 pelasi lauantaina kaksi ottelua PosPya¨ vastaan kauden seitsemännessä turnauksessaan Posiolla. Kauden aiemmat pelit posiolaisia vastaan ovat olleet hyvin tasaisia vääntöjä, ja samaa nähtiin kaukalossa nytkin.

– Päivän teemanamme oli joukkuepelaaminen, jota pelaajat alun lievän haparoinnin jälkeen noudattivat uskollisesti molemmissa otteluissa. Lisäksi ajatus erä kerrallaan pelaamisesta toi poikien peliin tiettyä rauhaa ja selkeyttä, mistä oli hyötyä, kun vastustaja pysyi samana läpi turnauksen, kertoo E2:n joukkueenjohtaja Marika Raatikainen.

Hänen mukaansa joukkueelle pelaaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaveria autetaan ja kaverille syötetään.

– Ja myös sitä, että yhdessä nautitaan pelin riemusta silloin, kun se kulkee. Posiolla nähtiinkin rohkea ja työteliäs joukkue, onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja tuloksena olivat ansaitusti voitot lukemin 4-3 ja 5-2.

– Maaleja ja syöttöjä kirjattiin Eemeli Karjalaiselle, Matias Haatajalle, Joona Heikkiselle, Iiro Koramolle, Eeli Tuukkaselle, Veeti Nurmelle ja Leo Säkkiselle. Jere ”Muuri” Multas oli jälleen kerran vakuuttava PaKan maalilla, Raatikainen summaa.

PaKan E1 jatkoi kevätkauden pelejään sunnuntaina 3.2. kotikaukalossa. Tällä kertaa vastassa olivat SaPs Sallasta sekä TIHC Torniosta.

– Ensimmäinen ottelu Sallaa vastaan oli tuttua ja turvallista suorittamista, josta helpohkosti otettiin pisteet kotiin 5-1 voitolla. Maalipaikkoja oli useampiakin, mutta ihan kaikkia paikkoja ei saatu hyödynnettyä, kertaa E1:n joukkueenjohtaja Laura Takkula, jonka mukaan toinen peli Torniota vastaan oli puolestaan tahmeampaa.

– Tolpat taisivat kilahdella pariinkin otteeseen, mutta nollille jäätiin. Ja kun vastustaja sai tehtyä kolme, niin pisteet matkasivat Tornioon.

– Vuotta nuoremmista Jere ja Eemeli ovat jo konkareita peleissämme, ja tänään mukana ollut Leo täytti myös tonttinsa hyvin. Yhteistyö toimii hyvin, ja vuorollaan mielellään otetaan nuorempia matkaan peleihin. Maaleistamme vastasivat tänään molemmat Kallet sekä Ville, Takkula summaa ja toteaa kauden kotiturnausten olevan nyt joukkueen osalta paketissa.

– Parin viikon päästä jatketaan kuitenkin vieraissa Kemijärvellä.

PaKan B-junnut viettivät koko viikonlopun reissun päällä; lauantaina pelattiin Nivalassa ja sunnuntaina Kuhmossa. Nivalassa paikallinen Cowboys voitti 9-1, ja Kuhmossa taas KuKi HT oli niukasti parempi luvuin 9-8.

– Lauantaina pelasimme hyvän 1. ja 3. erän, mutta toisessa erässä sattui useita helppoja virheitä ja se meni vastustajalle 6-0. Virheitä ei pidä kuitenkaan pelätä, vaan poikia on kannustettu pelaamaan rohkeasti kiekon kanssa, painottaa joukkueen vastuuvalmentaja Tero Väisänen ja jatkaa, että peli ei PaKan kannalta ollut kuitenkaan niin huono, kuin miltä numerot näyttävät.

– Maalivahtien torjunnat pelissä olivat lähes tasoissa. Nivalan oma ykkösveskari oli lisäksi pelikiellossa, ja he olivat lainanneet Raahesta A-juniori -ikäisen (s. 2000) maalivahdin. Heillähän olisi ottelussa ollut mahdollisuus käyttää kahta omaakin, v. 2003 syntynyttä maalivahtia - siis samanikäisiä pelaajia kuin meilläkin on. Näitä poikia he eivät kuitenkaan jostain syystä käyttäneet, Väisänen kummastelee.

– Sunnuntaina sitten pyrittiin jatkamaan samaa rohkeaa peliä. Se alkoikin onnistumaan, ja samalla myös poikien itseluottamus kasvoi pelin aikana silmissä. Erittäin hyvä päivä, ja varsinkin Eetu Alajuuma oli molemmissa peleissä hyvä kiekollinen puolustaja, vetää Väisänen yhteen viikonlopun saldoa.

Tulevana viikonloppuna pelataan Kuusamon jäähallissa jääkiekkoa seuraavasti: lauantaina 9.2. klo 17.00 3-div. PaKa Edustus - Pyhäjärven Pohti. Sunnuntaina 10.2. F1 Leijonaliiga klo 11.00 PaKa-PosPy, klo 12.00 PaKa-KeKi ja klo 13.00 PaKa-SaPS, sekä klo 14.30 PaKa D2-Cowboys Musta.

PaKan Urheilubaari palvelee jäähallissa arkipäivisin ma-to klo 15.00 - 20.00, pe klo 14.00 - 18.00, sekä aina ottelu- ym. tapahtumien aikana.