Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Viikon kysymys: Milloin pysyvä lumi sataa Koil­lis­maal­le?

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Po­siol­la Koil­lis­maan paras ko­ro­na­ro­ko­tus­ti­lan­ne – ajan­va­raus avautuu myös 50–59-vuo­tiail­le

Posiolla oli 2. toukokuuta Koillismaan kunnista paras koronarokotustilanne Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n raportoinnin mukaan. Ensimmäisen rokoteannoksen oli Posiolla tuohon päivämäärään mennessä saanut 48,5 prosenttia koko väestöstä. Toisenkin annoksen oli saanut 8,3 prosenttia posiolaisista.

Taivalkoskella ensimmäisen annoksen oli saanut 37,2 prosenttia ja molemmat annokset 4,8 prosenttia kuntalaisista. Kuusamossa vastaavat luvut olivat 26,5 ja 3,2 prosenttia.

Lapin sairaanhoitopiirissä luvut olivat 29,8 ja 6,6 prosenttia ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä 26,2 ja 2,0 prosenttia. Molempien annosten saajien osuus Pohjois-Pohjanmaalla on maan alhaisinta tasoa. Luku oli 2,0 prosenttia myös Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Posion rokotustiimin 29. huhtikuuta antaman tiedotteen mukaan iäkkäämpien ja riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen Posiolla on loppusuoralla, ja käynnissä on 60–69-vuotiaiden rokottaminen.

Rokotusajanvaraus avataan Posiolla myös 50–59-vuotiaille. Ajanvaraukseen neuvotaan Posiolla soittamaan maanantaista perjantaihin kello 9:n ja 14:n välillä. Ajanvarauksen numero on 040 8012 371.

– Meille voivat edelleen ilmoittautua ensimmäiselle rokoteannokselle myös ne iäkkäämmät posiolaiset, jotka aiemmin ovat kieltäytyneet, mutta nyt ovat päättäneet ottaa rokotteen, Posion rokotustiimi kertoo.

– Myös kaikki THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat henkilöt voivat edelleen ilmoittautua. Yli viiden kuukauden ajan Posiolla oleskelevat mökkiläiset voivat myös ilmoittautua ensimmäiselle rokoteannokselle.

THL ja Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR ovat linjanneet, että myös yli 65 vuotta täyttäneet voivat itse valita saamansa rokotteen. Kuitenkin tehosteannoksen eli toisen rokoteannoksen tulisi olla sama kuin ensimmäinen annos. Tästä poikkeuksena ovat alle 65-vuotiaat AstraZenecalla rokotetut: he saavat tehosteannoksensa mRNA-rokotteella eli Pfizer-Biontechin Comirnatyllä tai Modernalla.

Posiolle jatkossa tulevat AstraZenecan rokotteet käytetään enimmäkseen tehosteannoksiin, rokotustiimi kertoo.

Juttua muokattu 3.5.2021 päivittämällä rokotuksia koskevat prosenttimäärät 2. toukokuuta tilanteen mukaisiksi ja lisäämällä huomio molempien annosten saajien osuuden pienuudesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Rokotettavan muistilista

Tule rokotteelle vain terveenä.

Käytä tullessasi maskia, ja muista odottaessasi turvavälit.

Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Pukeudu lyhythihaiseen joustavaan puseroon.

Varaudu jäämään tarkkailuun 15 minuutiksi.

Tehosteannoksesta saat lisätietoa rokottajaltasi.

(Lähde: Posion rokotetiimin tiedote 29.4.2021)