TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Rukan he­li­kop­te­ri­len­nät­tä­jä lo­pet­taa tai vä­hen­tää toi­min­taa kovasti eikä aio hakea lupaa, jol­lai­nen oi­keu­den mie­les­tä olisi viime talvena ollut tarpeen – "­Mei­dän mie­les­tä toi­min­ta on ti­la­päis­tä"

Yleisölennätysten meluhaitoista Rukalla on käyty keskustelua ja valitettu. Kuvassa siirretään Procopter Oy:n helikopteria maaliskuussa 2019.
Yleisölennätysten meluhaitoista Rukalla on käyty keskustelua ja valitettu. Kuvassa siirretään Procopter Oy:n helikopteria maaliskuussa 2019.
Kuva: Mikko Halvari

Yleisölennätyksiä Rukalla helikopterilla tehnyt kannuslainen Procopter Oy ei ole vielä tehnyt päätöstä, jatkaako se toimintaa ensi kevättalven sesongin aikana. Yhtiö ei hae lennoille ympäristölupaa, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Olavi Linkovesi.

Procopter harkitsee tilannetta sen takia, että Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen mukaan yhtiön helikopterilennätykset viime helmi-huhtikuussa olisivat tarvinneet ympäristöluvan eikä kaupungin olisi pitänyt hyväksyä niitä pelkällä meluilmoitusmenettelyllä.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.