Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Suo­mes­sa 665 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, joista Poh­jois-Poh­jan­maal­la 31 – Tai­val­kos­kel­la yksi uusi tar­tun­ta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi tiistaina 665 uutta koronavirustartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tautitapauksia on todettu 31, joista Oulussa 12, Ylivieskassa kuusi, Raahessa kolme, Siikajoella kolme, Iissä kaksi, Kalajoella yksi, Limingassa yksi, Nivalassa yksi ja Taivalkoskella yksi.

Kainuussa tartuntoja havaittiin 11, kaikki Kajaanissa.

Lapissa tuoreita tautitapauksia todettiin 11, joista kuusi Pelkosenniemellä, kolme Rovaniemellä, yksi Pellossa ja yhdestä tartunnasta ei ole kuntatietoa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä tartuntoja oli neljä, joista yksi Kemissä, yksi Keminmaassa, yksi Tervolassa ja yksi Torniossa.

Viimeisen kahden viikon aikana uusia tartuntoja on ollut 10289, kun edeltäneellä kahden viikon jaksolla niitä oli 7585.

Lääkäri: Taivalkoskella neljä tartuntaa heinä-elokuussa
KS

Taivalkoskelaisilla on todettu neljä tartuntaa heinä-elokuussa, jotka ovat jakautuneet kolmeen eri tartuntaketjuun, kertoo Taivalkosken tartuntataudeista vastaava lääkäri Jouni Wiksted.

– Eristyksessä on tällä hetkellä enää viimeisen ketjun potilas, joka hänkään ei ole altistanut muita, vaan tartunta todettiin karanteenin aikana, Wiksted sanoo tiedotteessa.

Marjanpoimijoilla tartuntoja on runsaasti. 76 poimijan ryhmästä 73 on sairastunut ja koska nämä tartunnat ovat kirjautuneet Taivalkosken rekisteriin, kunnan ilmaantuvuusluku on yli 1500.

– Merkittävää on, että sairastuneiden marjapoimijoiden suuresta lukumäärästä huolimatta yhtään jatkotartuntaa kantaväestöön ei ole todettu.

Taivalkoskella yhden rokotteen on saanut kunnan väestöstä 68,5 prosenttia. 16-69 -vuotiaiden rokotteen saaneiden määrä on 76,7 prosenttia. Rokotukset yli 12-vuotiaille on jo aloitettu.

Wiksted muistuttaa tiedotteessa, että maskisuositus on palannut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle.

– Maskia olisi hyvä käyttää harrastuksissa sisätiloissa ja työpaikoilla, jos samassa tilassa oleskelee useita henkilöitä. Lisäksi julkisissa sisätiloissa suositellaan maskin käyttöä.

Juttua muokattu 17.8.2021 klo 12.59: lisätty osio Taivalkosken lääkärin tiedotteesta