Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Tai­val­kos­ken kir­kon­ky­län ala­kou­lun re­mont­ti on jo 2,5 kuu­kaut­ta myö­häs­sä – Kunnan tek­ni­nen joh­ta­ja: "Jos si­säil­maon­gel­ma jatkuu, työ on mennyt huk­kaan"

Taivalkosken kirkonkylän alakoulun remontti on jo kaksi ja puoli kuukautta myöhässä sovitusta. Viivästyksen syynä on se, että koulun sisäilma ei remontin jäljiltä vastaa urakkasopimuksessa sovittua P1-tasoa, kunnan tekninen johtaja Varpu Paakinaho-Heikkinen kertoo.

– Muun muassa rakennusaikainen pöly on päässyt leviämään saneeratulle alueelle. Käytännössä olettama on, että rakennusaikana urakoitsija olisi tehnyt työt niin, että pölyt olisi poistettu ennen kuin alakatot pannaan kiinni. Silloin tällaista ongelmaa ei olisi päässyt syntymään. Nyt alakatot on pantu kiinni ja kun ilmastointilaitteisto on pantu käyntiin, pöly on päässyt leviämään tiloihin.

Koska koulu on saneerattu nimenomaan sisäilmaongelmien takia, kunta on tarkka siitä, että tehdyssä sopimuksessa pysytään, Paakinaho-Heikkinen sanoo.

– Jos sisäilmaongelma jatkuu, työ on mennyt hukkaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi