Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tai­val­kos­ken seu­ra­kun­ta vaatii ko­ro­na­pas­sin joi­hin­kin ti­lai­suuk­siin­sa – "Mah­dol­lis­taa tässä ti­lan­tees­sa osal­lis­tu­mi­sen ja joulun odo­tuk­sen yh­des­sä"

-

Taivalkosken seurakunta ottaa osassa tilaisuuksistaan ja tapahtumistaan käyttöön koronapassin. Sen ja muiden järjestelyjen ansiosta hyvin vähän seurakunnan tapahtumia joulun lähestyessä ja jouluna tarvitsee perua. Seurakunta sopeuttaa näin toimintojaan aluehallintoviraston antamiin päätöksiin, jotka ovat voimassa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla 26.11.–25.12.

– Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta joulukonserteissa, muutamissa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa ja joulupuurotapahtumassa. Silloin niissä ei ole osallistujamäärälle rajoitusta, toteaa kirkkoherra Tuomo Törmänen.

Taivalkosken kirkkoon otetaan kyseisenä aikana enintään 80 ihmistä jumalanpalveluksiin, aatto- ja adventtihartauksiin ja lasten kirkkohetkeen. Niihin ei vaadita koronapassia. Istumapaikat merkitään penkkeihin etukäteen. Sisätilojen yli 50 henkilön kokoontumisraja voidaan ylittää, kun väki on kahdessa lohkossa kirkon vasemmalla ja oikealla puolella.

– Ymmärrän, että koronapassin voi olla ikäihmisille haastavaa. Mutta eiköhän sen saaminen järjesty. Jokainen, jolla on koronapassiin oikeus, saa sen esimerkiksi terveyskeskuksesta paperisena, kun pyytää, Törmänen sanoo.

Törmänen korostaa, että koronapassi mahdollistaa tässä tilanteessa osallistumisen ja joulun odotuksen yhdessä.

– Tuomiokapitulin ohje on, että järjestetään kaikki, mikä voidaan, Törmänen sanoo.

– Seurakuntalaiset ovat odottaneet joulun ajan ja adventin tilaisuuksia kovasti. Siksi on hirveän tärkeää, että on mahdollista järjestää niitä koronapassin avulla. Ihmiset pääsevät valmistautumaan joulun juhlaan ja odotukseen myös kirkon piirissä. Olisi ollut hyvin harmillista, jos olisi pitänyt sanoa, että paljon mitään ei voida tehdä.

Muutamia pieniin tilojen joululauluja sivukylillä perumaan. Jokijärven kylätalon tilaisuus toteutuu koronapassillisena.

Itsenäisyyspäivän viettämistä linjataan Taivalkoskella torstaina pidettävässä palaverissa.

Lähtökohtaisesti kaikki seurakunnan tilaisuudet kirkosta striimataan seurakunnan Youtube-kanavalle nettiin.

Joulupuurotilaisuus ja yleiset joulumyyjäiset sen yhteydessä ovat seurakuntatalolla 15. joulukuuta. Maksuttomia myyjäispaikkoja varten on varattu talosta kirkkoherranvirasto, nuoriso- ja päiväkerhotilat sekä partiomaja.

Katso ja kuuntele alta iskelmämessua Taivalkosken kirkosta 20.11.2021.

Juttua muokattu 25.11.2021 klo 12.31 lisäämällä Youtube-linkki.

Taivalkosken seurakunnan koronaohjeet (päivitetty 24.11.2021)

Koronarajoitukset ja kokoontumisrajoitukset Taivalkosken seurakunnassa 26.11.-25.12.2021

Jumalanpalveluksissa sekä kirkossa järjestävissä adventti- ja jouluhartauksissa noudatetaan sektorimallia, jolloin kirkkoon voi kokoontua enintään 80 henkilöä. Taivalkosken seurakunta ottaa käyttöön koronapassin kauneimmissa joululauluissa, seurakunnan järjestämissä konserteissa ja muissa mahdollisissa tilaisuuksissa. Kun koronapassi on käytössä, kirkkoon voi kokoontua ilman väkimäärärajoituksia.

Koronapassi

Taivalkosken seurakunta ottaa koronapassin käyttöön seurakunnan järjestämissä konserteissa ja kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa, jolloin 50 hengen sisätilojen kokoontumisrajoitus ei ole voimassa. Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Passina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Ilman koronatodistusta osallistuminen ei ole mahdollista. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa koronapassi ei ole käytössä. Tilaisuuksista, joissa vaaditaan koronapassia, ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Jumalanpalveluselämä

Jumalanpalveluksissa käytetään tuomiokapitulin ohjeistamaa sektorimallia, joissa kirkkotila on jaettu kahteen erilliseen sektoriin (kirkkosalin oikea ja vasen puoli). Sektorimallia käytettäessä kirkkoon voi kokoontua enintään 80 henkeä.

Hautajaiset ja muut kirkolliset toimitukset

Hautajaisissa ja muissa kirkollisissa toimituksissa on mahdollista käyttää kirkossa sektorimallia, jolloin osallistujamäärä voi olla enintään 80 henkilöä. Siunauskappeliin voi kokoontua enintään 50 henkilöä. Seurakunta suosittelee vahvasti, että seurakuntasaliin kokoontuisi yksityistilaisuuksissa kerrallaan enintään 60 henkilö. Koska esimerkiksi muistotilaisuus on yksityistilaisuus, vastuu turvaväleistä ja henkilömäärästä on tilaisuuden järjestäjällä. Kirkollisissa toimituksissa ei ole mahdollisuutta kysyä koronapassia.

Seurakunnan ryhmätoiminta

Seurakunnan eri työalojen ryhmätoiminta jatkuu normaalisti.

Kaiken kansan joulupuuro -tapahtuma

Kaiken kansan joulupuuro -tapahtumaan ja seurakunnan joulumyyjäisiin osallistuttaessa täytyy esittää koronapassi.

Ulkotiloissa järjestettävät tapahtumat (esim. jumalanpalvelukset tai kauneimmat joululaulut)

Kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkotiloja.

Maskien käyttö

Taivalkosken seurakunta suosittelee vahvasti maskin käyttämistä.