Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

THL: Suo­mes­sa 93 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – Oulussa jälleen nol­la­päi­vä, Sii­ka­lat­val­la ja Ni­va­las­sa tar­tun­nat

Koronatesteissä löytyy yhä päivittäin merkittävä määrä tartuntoja, vaikka tartunnat ovat maaliskuun huippulukemista tulleetkin selvästi alaspäin. Arkistokuva.
Koronatesteissä löytyy yhä päivittäin merkittävä määrä tartuntoja, vaikka tartunnat ovat maaliskuun huippulukemista tulleetkin selvästi alaspäin. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maanantaina julkaisemien tuoreiden lukujen mukaan Suomessa on todettu 93 uutta koronavirustartuntaa. Sunnuntaina tartuntoja raportoitiin 121.

Epidemian aikana maassa on todettu nyt noin 91 600 tautitapausta. Tapausten määrä kahden viimeisen viikon aivan on aavistuksen edeltänyttä kahden viikon jaksoa pienempi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja todettiin kaksi. Niistä toinen havaittiin Nivalassa ja toinen Siikalatvalla. Oulussa oli nollan tartunnan päivä, jollainen nähtiin viime viikollakin.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin yksi uusi tartunta. Se oli Tervolassa.

Lapin ja Kainuun sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja ei todettu.

Keski-Pohjanmaan laaja tartuntaryväs on aiheuttanut huolta Pohjois-Pohjanmaallakin, sillä tartuntaketjut ulottuvat ainakin Pohjois-Pohjanmaan eteläosaan. Keski-Pohjanmaalla uusia tartuntoja todettiin nyt viisi. Niistä kolme havaittiin Kannuksessa ja kaksi Kokkolassa.