Koil­lis­sa­no­mat Live: Rukan maail­man­cup­vii­kon­lo­pun sekaan jää­kiek­koa – katso suo­ra­na, kun Pal­lo-Kar­hut kohtaa yli­vies­ka­lai­sen Populan

Toyotaa ja Lexusta myy­väl­lä Juhan Autolla yt-neu­vot­te­lut au­to­myyn­nis­sä – vä­hen­nys­tar­ve enin­tään viisi hen­ki­lö­työ­vuot­ta

Juhan Auton automyynnissä on meneillään yt-neuvottelut. Arkistokuva.
Juhan Auton automyynnissä on meneillään yt-neuvottelut. Arkistokuva.
Kuva: Janne Körkkö

Oulussa, Raahessa, Kuusamossa ja Kemijärvellä toimiva Juhan Auto on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat kaikkien toimipisteiden automyyntiä ja siihen kiinteästi liittyvää oheistoimintaa.

Toimitusjohtaja Sakari Huikuri kertoo, että yt-neuvotteluilla haetaan 200 000–300 000 euron säästöjä. Vähennystarve on enimmillään viisi henkilötyövuotta.

Juhan Auto toimii Toyotan ja Lexuksen jälleenmyyjänä.

Huikurin mukaan korona notkautti automyyntiä merkittävästi. Pudotuksesta kertoo sekin, että käytännössä lähes kaikkien merkkien autotehtaat Euroopassa olivat keväällä kiinni kaksi kuukautta.

Koko auto-alalla ollaan tällä hetkellä 20 prosenttia viime vuoden tilauksia jäljessä.

– Autoalalta puuttuu kokonaan esimerkiksi romutuskampanjat, joita on aikaisempina vuosina toteutettu. Ne piristävät aina autokauppaa. Niistä ei ole valtioneuvosto tehnyt päätöksiä, ja tämä on surullinen asia niin suomalaisen autokaupan kuin päästöjen ja ympäristön osalta, Huikuri sanoo.