Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Toimittajalta: "Mon­ta­ko pan­de­miaa lai­te­taan, kaksi, kolme vai neljä?"

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Tu­le­vai­suu­den kou­lu­ti­lat mallina muille – Op­pi­laat oppivat vä­hin­tään yhtä hyvin is­tah­taes­saan soh­val­le lu­ke­maan tai te­ke­mään pöydän äärelle ma­te­ma­tii­kan teh­tä­viä

Toimittajalta

Vierailin lauantaina Nilonkankaan uudella koululla avointen ovien päivässä tekemässä juttua (KS 20.11. 2023). Päivään saapuneita ryhmiä yhtenä tiloissa kierrättänyt apulaisrehtori Jari Kaartinen esitteli tiloja, jotka saivat monet suorastaan ”haukkomaan henkeä”, niin upeat tulevaisuuteen luotaavat koulutilat on saatu rakennettua Nilonkankaalle.

Nilonkankaan koululla opiskellaan siis uudenlaisessa oppimisympäristössä. Yleisö sai nähdä paikan päällä aidosti, millaisessa oppimisympäristössä kuusamolaiset lapset opiskelevat. Vaikka oppilailla ja henkilökunnalla on uudet luokkatilat käytössä, siellä ei istuta oppitunnista toiseen vaan oppilailla on mahdollisuus tulla ulos luokista ja jatkaa oppituntia ryhmätyöskentelypisteillä.

Tällaisen uuden opettamistavan parhaimpia puolia on, että opettajien ja oppilaiden välille syntyy vahva luottamus siitä, että oppilaiden ei todellakaan tarvitse olla koko ajan opettajan silmien edessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.