Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Tun­net­ko Kuu­sa­mos­sa 1800-lu­vun lop­pu­puo­lel­la asuneen Vas­se­lin ja muiden or­to­dok­si­munk­kien ta­ri­nan? Kar­hun­tas­sun vuoden aloit­ta­va näyt­te­ly kertoo aikansa pa­ko­lai­sis­ta

Matkailu- ja kulttuurikeskus Karhuntassu on toiminut nykymuodossaan vuoden. Ensimmäisenä vuonna vaihtuvia näyttelyitä kävi katsomassa noin 30 000 ihmistä.

Riina Puurunen esitteli ortodoksimunkeista kertovaa näyttelyä ja kertoi samalla Karhuntassun ensimmäisen vuoden kuulumisia.
Riina Puurunen esitteli ortodoksimunkeista kertovaa näyttelyä ja kertoi samalla Karhuntassun ensimmäisen vuoden kuulumisia.
Kuva: Henri Ruuska

Kuusamon Tavajärvellä ja sen ympäristössä asui 1800-luvun loppupuolella muutamia kymmeniä Venäjän tsaarin vainoamia vanhauskoisia ortodoksimunkkeja eli starovertsejä. Heistä kertova pienoisnäyttely on nähtävissä matkailu- ja kulttuurikeskus Karhuntassun Koski-galleriassa 30. maaliskuuta asti.

Varakas munkki Ilja Otso perusti Tavajärven rannalta ostamaansa Hautaniemen taloon luostarin, mutta osa munkeista eli erakkoina omissa keljoissaan eli majoissaan sen ympäristössä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi