Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Työ­mi­nis­te­ri Haa­tai­nen: Ra­vin­to­loil­le kak­si­osai­nen tu­ki­pa­ket­ti, arvo noin 120 mil­joo­naa euroa – esitys an­ne­taan tors­tai­na tai per­jan­tai­na

Kaksiosaisen tukipaketin ensimmäisen osan on määrä auttaa työllistämisessä. Toinen osa helpottaa juoksevissa kustannuksissa.

-
Kuva: Pekka Peura / Arkistokuva

Hallitus on päättänyt tukea koronavirusepidemian vuoksi suljettuja suomalaisravintoloita noin 120 miljoonan euron tukipaketilla. Asiasta tiedotti keskiviikkona alkuillasta työministeri Tuula Haatainen (sd.).

Haatainen kertoi, että tukipaketti on kaksiosainen. Ensimmäisen osan on määrä auttaa työllistämisessä. Toinen osa helpottaa juoksevissa kustannuksissa.

Tukeen liittyviä pykäliä viilataan yhä. Hallituksen tavoite on antaa esitys tukipaketista jo torstaina, mutta jos pykäliä ei saada valmiiksi, esityksen antaminen voi siirtyä perjantaille. Esitys annetaan joka tapauksessa lähipäivinä.

Ravitsemisliiketoimintaa on rajoitettu voimakkaasti lainsäädännöllä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljettiin asiakkailta koko maassa 4. huhtikuuta alkaen. Rajoitustoimet ulottuvat vähintään toukokuun loppuun.

Eduskunta edellytti rajoitukset hyväksyessään kohtuullisten kustannusten kompensointia ja toimia, joilla lievennetään rajoitusten vaikutuksia.

– Koronakriisin vaikutukset ravintola- ja kahvilayrittäjien liiketoiminnalle ovat olleet huomattavan ankarat, eivätkä tähänastiset tukimuodot tai muut valmistellut vaikutuksia lieventävät toimenpiteet riitä täyttämään eduskunnan edellytyksiä. Näistä syistä olemme valmistelleet ravintola-alalle tukimallin, työministeri Haatainen perustelee.

– Tavoitteenamme on kohtuullisesti hyvittää rajoitustoimia sekä kannustaa yrityksiä työllistämään. Tällä mallilla voimme tukea yritysten lisäksi sitä, että mahdollisimman moni koronavirusepidemian takia lomautettu tai irtisanottu voi palata töihin, Haatainen sanoo.